Uitmarkt Ede : Astrant preview: Bart Zeal & The Coincidences

poppodium-astrant-bezoekede-2197847748_810078562.jpeg
Cultureel festival
Ede
zaterdag 3 september
Gratis

Contact

Adres:
Openluchttheater
van Pabstlaan 1
6711 JW Ede
Plan je route
Afstand:

Op de uitmarkt is het podium voor 20 minuten een prooi voor The Coincidences. Dan laat deze Ierse/Celtic band ‘from intimately till loud and rough’ horen en zien wat Ierse muziek, wat the Craic en wat passie voor muziek kan betekenen.

The Coincidences bestaat sinds 2015. De band trad op in Amsterdam, Parijs en Ede, kreeg staande ovati…

Lees verder

Op de uitmarkt is het podium voor 20 minuten een prooi voor The Coincidences. Dan laat deze Ierse/Celtic band ‘from intimately till loud and rough’ horen en zien wat Ierse muziek, wat the Craic en wat passie voor muziek kan betekenen.

The Coincidences bestaat sinds 2015. De band trad op in Amsterdam, Parijs en Ede, kreeg staande ovaties in de Achterhoek, en verkend nu het verre oosten. De roots van The Coincidences liggen in Woest en Bijster Land, een oude benaming voor de Zuid Veluwse heidevelden die grenzen aan de veengebieden in de Rijnvallei. De Celtic Fields in deze omgeving verbergen een meer dan 3000 jaar oude cultuur. Soms borrelen uit het trillende veen melodieën op die voor de band een inspiratie zijn voor nieuwe, eigen nummers. The Coincidences staan garant voor een programma met weemoed, passie, snelheid en vooral ook veel humor. Het wordt altijd een feest!

The Coincidences zijn dan met:
Olaf Borsboom: leadvocals, violin, hurdy gurdy
Gijs Nielen: bass, backing vocals, Irish bouzouki
Peter Eijsten: diatonic button accordeon, concertina, bodhran, backing vocals, flutes
Peter Bouter: guitars, mandolin
Conner de Weers: drums, bodhran
Cas Tebben: banjo

Bart Zeal vertelt de mooiste verhalen uit films, series, boeken, en videogames in de vorm van originals en covers. Deze Medieval-Fantasy zanger neemt je met zijn folky stijl mee naar bijzondere sprookjesachtige werelden! Zijn inspiratie komt grotendeels uit Ierse en Schotse Folk.

Over Astrant
Astrant is dé creatieve broedplaats voor en door jongeren in Ede. Met een professionele podium functie wordt er het hele jaar door een divers muziek programma aangeboden. Van kleine optredens door lokale artiesten, tot grote shows met internationale acts. Dit alles vind plaats in één van onze unieke ruimtes. Het Café, de ‘Grote Zaal’, of onze Biergarten.
Daarnaast richt Astrant zich op de talentontwikkeling van jongeren. Dit gebeurd door diverse activiteiten aan te bieden, maar zit ook door de hele organisatie heen verworven als een rode draad. Zij doen er alles aan om Ede wat meer popcultuur bij te brengen.

Geschiedenis
In Ede is lange tijd een gebrek geweest aan een passende locatie. Jongeren zoeken een plek op het gebied van uitgaan, creativiteit en een rock&roll feel. Dat alles is nu verenigd onder één dak. Astrant is ontstaan vanuit de passie van drie (toen nog jongen) Edenaren. Dit project heeft zich in samenwerking met de Gemeente Ede ontwikkeld tot een grote speler in de stad op het gebied van kunst, cultuur en positieve vrijetijdsbesteding voor jongeren.

Lees minder

Wanneer

  • zaterdag 3 september 202216.30 - 16.50 uur

Prijzen

  • Gratis

Locatie