Galerie Zuid: Zomersalon


Kunst & Cultuur
Galerie Zuid
t/m 31 augustus
Gratis

Neem alvast een kijkje

Bezoek  vanaf woensdag 19 juni  “Zomersalon 2024” bij Galerie Zuid. Een tentoonstelling van hedendaagse kunst van negen kunstenaars, aangevuld met vintage lampen en keramiek.

Nicolette Arens uit Apeldoorn presenteert een collectie kleurrijke en vlot geschilderde vogels en bloemen. Met vaart bre…

Bezoek  vanaf woensdag 19 juni  “Zomersalon 2024” bij Galerie Zuid. Een tentoonstelling van hedendaagse kunst van negen kunstenaars, aangevuld met vintage lampen en keramiek.

Nicolette Arens uit Apeldoorn presenteert een collectie kleurrijke en vlot geschilderde vogels en bloemen. Met vaart brengt zij kleur aan op papier of doek en maakt de vorm af met enkele rake zwarte penseelstreken om het karakter van vogel of bloem optimaal over te brengen. Liesbeth Kuik uit Kootwijk bouwt haar olieverfschilderijen laag voor laag en heel gedetailleerd op. Met aandacht voor kleur en structuur geeft zij haar bosgezichten en herten uiterst precies weer op doek en paneel. De Edese keramiste Evelyn Verelst stookt haar werk in een houtoven. Naast handopgebouwde vazen en kommen maakt zij ook beelden van vogels en tuinornamenten. Haar natuurlijke manier van vormgeven gecombineerd met aardse glazuren zorgt voor een aangename uitstraling. Mar Zijlstra uit Scherpenzeel ontwerpt grote sieraden waarbij natuurlijke vormen haar inspiratie zijn. Met roestvrijstaal, koper, zilver, rubber, natuursteen, glas en hout geeft zij haar broches en oorbellen een transparante en strakke vormgeving waarbij de draagbaarheid hoog in het vaandel staat. Salman Ezzammoury, Maria van Hunnik, Guus Kuit, Mandy Nellestein en Marian van Veen maken de expositie compleet met mixed media schilderijen, acrylschilderijen, houtsneden, droge naald etsen, aquarellen en olieverfschilderijen. Kom langs en ervaar de diversiteit en creativiteit van de “Zomersalon 2024”!

Wanneer

  • Elke woensdag, donderdag, vrijdag en zaterdag t/m 31 augustus 2024 13.30 - 17.00 uur

Prijzen

  • Gratis

Locatie