Thuisblijf-tips voor kinderen

Het is bijna kerstvakantie! En nu we weer meer thuis moeten blijven en vanuit huis les moeten volgen, hebben wij wat leuke binnen- en buitenactiviteiten voor je verzameld. Zoek je nog tips om de verveling thuis tegen te gaan? Laat je hieronder inspireren met onze thuisblijftips voor kinderen. Zo overleef jij de kerstvakantie wel!

Op zoek naar paddenstoelen

De meeste paddenstoelen zie je in de herfst, maar als je goed zoekt vind je ze het hele jaar door. Alleen als het lange tijd droog is of hard vriest zijn er weinig. In Nederland zijn wel 4000 verschillende soorten paddenstoelen. Niet alle paddenstoelen hebben een steel, een hoed en plaatjes. Ze komen in alle vormen en maten, zoals bollen of elfenbankjes. Zoek jij mee naar paddenstoelen in de natuur?

Download de paddenstoelenzoekkaart

Bodemdieren ontdekken

Bodemdieren zijn onmisbaar voor de natuur. Ze leven vooral onder onze voeten, maar wat doen ze daar eigenlijk? In je tuin of in het bos vind je ontzettend veel bodemdieren: van duizenpoten en regenwormen tot slakken, kevers en spinnen. Ga op pad tijdens de #2uurnatuur Challenge van IVN, neem je zoekkaart mee en kijk of jij alle soorten kunt vinden! 

Lees meer

Windwijzer maken

Met een zelfgemaakte kun je voortaan zelf kijken waar de wind vandaan komt. De spullen die je ervoor nodig hebt heb je waarschijnlijk al in huis. Als de windwijzer af is, zet je hem op een winderige plek en controleer je met een kompas waar het noorden is. 

Bekijk de instructies

Hoge Veluwe WIlde Weken

Kom naar de Hoge Veluwe Wilde Weken tijdens de herfstvakantie: wild kijken, wild spelen en wild eten! Denk eens aan klimmen en klauteren, aan knutselen of aan een spannende speurtocht. 

Kom jij ook?

Bouw een insectenhotel

Bijen, hommels en wespen zijn bijzondere insecten en zijn belangrijk voor de natuur. Bijen zorgen voor de bestuiving van planten en wespen houden het aantal muggen en vliegen in toom. Bouw een insectenhotel en stimuleer zo de biodiversiteit in je tuin. Voor tips hoe je een goed insecten hotel bouwt kun je het boek Gasten Van Bijenhotels kopen of gratis downloaden

Download het boek

Alle thuisblijftips voor kinderen