Thuisblijf-tips voor kinderen

Hoera! Je mag weer naar school. Misschien ga je nog geen volledige dagen naar school en zoek je nog leuke dingen om de verveling thuis tegen te gaan. Wij hebben een aantal leuke thuisblijf-tips voor kinderen verzameld. 

Vakantiedoeboek

Met het dubbeldikke vakantie doeboek hoef je je geen moment te vervelen! Dit vakantiedoeboek helpt de basisschoolleerlingen tijdens de meivakantie zoveel mogelijk het vakantiegevoel te hebben. Met boordevol superleuke verrassingen om te ontdekken, te doen en te delen. 

Bekijk meer

Virtueel op reis

Ontdek de wereld en ga virtueel op reis met Google Earth. Dromen jullie van een reis naar China of Amerika? Of gaan jullie vanuit huis de Ginkelse Heide en het Nationaal Park De Hoge Veluwe bekijken?

In My Maps kun je je eigen kaart aanmaken, helemaal aangepast op jouw reis. Klik op ‘nieuwe kaart aanmaken’ en selecteer vervolgens alle locaties (restaurants, bezienswaardigheden, uitjes) en voeg deze toe aan de kaart. Je kunt zo veel locaties toevoegen als je wil en kan zelfs verschillende icoontjes hiervoor gebruiken.

Maak video's of vlogs

Laat kinderen een vlog of video maken voor TikTok of Youtube! Pak het groots aan: bedenk een script, werk het uit en denk na over kleding en decor. Ook leuk om te maken is een stop-motion video. Je maakt een stop-motion door heel veel foto’s te maken. In een app plak je die foto’s achter elkaar en maak je er een filmpje van. Er zijn allerlei apps (bijvoorbeeld Stopmotion Studio) waarbij kinderen via een strip of (teken)filmpje hun eigen verhaal kunnen vertellen met poppetjes, bijvoorbeeld van klei of lego.

Ook is laatst de hashtag ‘tussen kunst en quarantaine’ het leven ingeroepen. Maak zelf een bekend schilderij of kunstwerk na en deel deze op social media met #tussenkunstenquarantaine. Als je zoekt op de hashtag vind je al veel leuke voorbeelden.

De video’s en foto’s hoeven natuurlijk niet persé online op Youtube of TikTok, ze kunnen ook gebruikt worden om naar opa en oma te sturen.

Knutseltips

Windwijzer maken

Met een zelfgemaakte kun je voortaan zelf kijken waar de wind vandaan komt. De spullen die je ervoor nodig hebt heb je waarschijnlijk al in huis. Als de windwijzer af is, zet je hem op een winderige plek en controleer je met een kompas waar het noorden is. 

Bekijk de instructies

Bouw een insectenhotel

Bijen, hommels en wespen zijn bijzondere insecten en zijn belangrijk voor de natuur. Bijen zorgen voor de bestuiving van planten en wespen houden het aantal muggen en vliegen in toom. Bouw een insectenhotel en stimuleer zo de biodiversiteit in je tuin. Voor tips hoe je een goed insecten hotel bouwt kun je het boek Gasten Van Bijenhotels kopen of gratis downloaden

Download het boek

Alle thuisblijftips voor kinderen