Thuisblijf-tips voor kinderen in de winter

Nu we weer meer thuis moeten blijven en vanuit huis les moeten volgen, hebben wij wat leuke binnen- en buitenactiviteiten voor je verzameld. Zoek je nog tips om de verveling thuis tegen te gaan? Laat je hieronder inspireren met onze thuisblijftips voor kinderen. Zo overleef jij het thuisblijven wel!

Maak een vogelfeest in je tuin

Zie jij nog wat vogels in je tuin? Zij kunnen je hulp goed gebruiken in de winter! En met de tips van OERRR wordt het een heus Vet Vogel Festijn. Maak heerlijke snacks voor de vogels en kleed je tuin gezellig aan. Hier vind je tips hoe je de vogels het beste kunt helpen of hoe je overheerlijke hapjes voor ze maakt.

Maak jouw Vette Vogel Festijn

Windwijzer maken

Met een zelfgemaakte kun je voortaan zelf kijken waar de wind vandaan komt. De spullen die je ervoor nodig hebt heb je waarschijnlijk al in huis. Als de windwijzer af is, zet je hem op een winderige plek en controleer je met een kompas waar het noorden is. 

Bekijk de instructies

Kunstfestival voor thuis

Als jij niet naar het Kunstfestival voor Kinderen kunt komen, komt het Kunstfestival naar jou! Alle kinderen die op school zitten in Bennekom hebben vanuit de Kunstfactorij een stukje Kunstfestival voor Kinderen cadeau gekregen. Zo kun jij zelf thuis workshops doen. Hang jouw kunstwerk voor het raam en stuur een foto van jouw creatie naar de Kunstfactorij, zodat iedereen kan zien wat voor moois jij hebt gemaakt.

Wat ga jij maken?

Leen sportspullen bij de Sportbieb

Wil je deze vakantie lekker gaan sporten, maar heb je geen sportspullen? Dan biedt Sportservice Ede uitkomst: leen sportspullen bij de Sportbieb voor alle kinderen van 4-12 jaar. Bekijk voorafgaand wel even de aangescherpte maatregelen.

Ga lekker sporten

Alle thuisblijftips voor kinderen