Food en Innovatie

World Food Center Ede

In Ede wordt het voormalige kazerneterrein Maurits Zuid omgetoverd tot dé food-ontmoetingsplek in Nederland: het World Food Center. Een plek waar bedrijven en organisaties zich vestigen en waar bezoekers spelenderwijs alles over ons voedsel te weten komen. Hier tonen makers, bedrijven en organisaties hun foodinnovaties aan een breed publiek en komen vruchtbare samenwerkingen tot bloei. 

Alles over WFC in Ede
Kennisas Ede-Wageningen - BezoekEde

Kennisas Ede-Wageningen - BezoekEde

Onderzoek & Kennis

De KennisAs Ede-Wageningen is hét kennishart van agrofood in de regio FoodValley. Hier staan innovatie en kennisuitwisseling centraal. Gemeenten, bedrijven en instellingen werken samen aan betere, duurzamere en veiligere voedselproductie. 

Meer over KennisAs Ede-Wageningen
Honing maken in Ede

Honing maken in Ede

De smaak van Ede?

Ede écht proeven? Dat kan bij talloze initiatieven waar (h)eerlijke streekproducten van Ede worden gemaakt en verkocht. 

Eten op rolletjes in Ede

Eten op rolletjes in Ede

© Eten op rolletjes

Foodfestivals in Ede

Ontmoet smaakvol Ede tijdens de verschillende foodfestivals. 

Food & Innovatie activiteiten in Ede

Shared Studios Ede

Stap in een mobiele ‘maakplaats’ waar kunstenaars en artiesten uit Ede en Wageningen elkaar kunnen ontmoeten en inspireren. Hier worden projecten gedeeld met vergelijkbare maakplaatsen in de wereld...

Meer info

Food Unplugged

Food Unplugged is een tweejaarlijks foodfestival dat de schijnwerpers zet op 'onversterkt' eten; eerlijk eten van boeren, telers en kleine onafhankelijke cateraars. Een initiatief van Food Inspiration, Gemeente Ede en Proeflab Wageningen. 

Meer info

Mauritskazerne in Ede

De nieuwste hotspot voor food en events in Midden Nederland is de Mauritskazerne in Ede! Het intensief gerenoveerde rijksmonument is de industriële locatie voor congressen, relatiebijeenkomsten en andere zakelijke evenementen.

Meer info

Youth World Food Day Ede

Tijdens Youth World Food Day Ede bespreken jeugd- en opinieleiders oplossingen voor wereldvoedseluitdagingen. Vanuit een regio die gedijt op ontwikkeling en innovatie in agrofood, erkent de stad Ede de belofte voor #ZeroHunger. Gelegen in een gemeente die zijn voedselbeleid serieus neemt, kan World Food Center zijn ambities in daden omzetten. Een terugblik...

Meer info

Dutch Food Week in Ede

Dutch Food Week is hét nationale podium waar voeding, voedselproductie en innovatie centraal staan.