Streekproducten

Wild eten in Ede

Het najaar is de tijd van wildgerechten. Heerlijk na een herfstwandeling genieten van een knapperend vuurtje en een heerlijke stoofpot of wildbraad… Bij veel restaurants en locaties staat in deze periode een ruime keuze aan wild op de kaart, ook worden meerdere wildfairs gehouden.

Lees meer

Streekproducten in Ede

Asperges in Ede Food Valley

Asperges in Ede Food Valley

© Ede Marketing

Veluwse Aspergeboerderij

In de boerenlandwinkel van de Veluwse Aspergeboerderij kun je van maart tot eind juni asperges kopen. Daarnaast heeft de winkel ook andere seizoens- en boerderijproducten in haar assortiment.

© Pixabay

Wijngaard Zuid-Veluwe

Op de geluidswal in de wijk Rietkampen in Ede kun je van dichtbij bekijken hoe de druiven bloeien, groeien en rijpen.

© Het Nationale Park de Hoge Veluwe

Parkwinkel

In de Parkwinkel van De Hoge Veluwe kun terecht voor delicatessen uit de omgeving, een geweispan of zelfs wild uit eigen Park! 

© Ede Marketing

Natuurcentrum Veluwe

In de winkel van Natuurcentrum Veluwe zijn diverse streekproducten verkrijgbaar; van honing tot bier, mosterd en snoepjes. 

Eerlijk eten uit de streek

Eerlijk eten uit de streek

© Ede Marketing

Landwinkel Doesburgererf

Een boerderijwinkel waar je kakelverse scharreleieren, jams, sappen uit de streek, boerenkaassoorten, zuivel, streekbier en nog veel meer vindt! 

© Ede Marketing

Het Goede Ontmoeten

In de zomer van 2021 kun je bij Het Goede Ontmoeten in Ede centrum terecht om duurzame producten te ontdekken, te ruiken en te proeven.

Foodvalley Farmvloggers

Heb je altijd al willen weten hoe het eraan toe gaat op de boerderij? Landbouwnetwerk Regio Foodvalley geeft je vanaf nu een kijkje in het dagelijks leven van boeren en boerinnen met de maandelijkse farmvlogs. Kijk mee met de vlog van Boer en Bok of HappyFarmLife. En houdt het YouTubekanaal van Landbouwnetwerk Regio Foodvalley in de gaten voor nieuwe vlogs. 

Bekijk de Farmvlogs hier

Streekmarkten en foodevenementen

Smaakfietsroutes

De smaakfietsroutes voeren langs verkooppunten en plattelandswinkels in en rond Ede. Hier vind je ambachtelijke streekproducten zoals asperges, wijn, blauwe bessen, kalfsvlees, honing en bier.
Tip: neem een flinke boodschappentas mee!

Smaakfietsroutes bekijken

Wat food voor Ede doet

‘Wat Food voor Ede doet’ is een community opgericht door Stichting Smaakstad Ede/Eetbaar Ede. Hier wordt kennis, informatie en activiteiten over lokaal, innovatief en gezond voedsel in Ede met elkaar gedeeld. 

Meer over Eetbaar Ede

Ontdek de Foodvalley - Welke streekproducenten vind je in Ede?

Ontdek de Foodvalley

Onderstaande FoodMap biedt een overzicht van alles wat er rond voedsel te beleven valt. Niet alleen in de gemeente Ede, maar in de hele FoodValley. Van producenten van lokale producten en restaurants tot uitjes naar de boer, fietstochten en rondleiding bij een innovatief food-bedrijf. Kijk en ontdek...