Streekproducten

Ontdek de Foodvalley

In de FoodValley regio is van alles te eten, zien en beleven en lopen we graag voorop als het gaat om onze voedselvoorziening. Ondernemers, overheden en onze kennisinstellingen zoals Wageningen UR werken daarnaast samen aan een gezonde, duurzame en veilige voedselketen. Door deze unieke samenwerking vervult de FoodValley regio wereldwijd een voorbeeldfunctie.
 

Onderstaande FoodMap biedt een overzicht van alles wat er rond voedsel te beleven valt. Van producenten van lokale producten en restaurants tot uitjes naar de boer, fietstochten en rondleiding bij een innovatief food-bedrijf. Kijk en ontdek...

Wild eten in Ede

Het najaar is de tijd van wildgerechten. Heerlijk na een herfstwandeling genieten van een knapperend vuurtje en een heerlijke stoofpot of wildbraad… Bij veel restaurants en locaties staat in deze periode een ruime keuze aan wild op de kaart, ook worden meerdere wildfairs gehouden.

Lees meer

Smaakfietsroutes

De smaakfietsroutes voeren langs verkooppunten en plattelandswinkels in en rond Ede. Hier vind je ambachtelijke streekproducten zoals asperges, wijn, blauwe bessen, kalfsvlees, honing en bier.
Tip: neem een flinke boodschappentas mee!

Smaakfietsroutes bekijken

Eetvallei

Op het streekproducten platform Eetvallei vind je producten uit de regio van biologische en traditionele teelt die met aandacht voor mens, dier en milieu tot stand zijn gekomen.

Lees meer via Eetvallei

Wat food voor Ede doet

‘Wat Food voor Ede doet’ is een community opgericht door Stichting Smaakstad Ede/Eetbaar Ede. Hier wordt kennis, informatie en activiteiten over lokaal, innovatief en gezond voedsel in Ede met elkaar gedeeld. 

Wat Food voor Ede doet

Horeca met streekproducten - een selectie