De leukste tips

Wat kun je deze herfst doen in de gemeente Ede? We zetten de leukste ideeën en activiteiten op een rij voor grote én kleine kinderen. Voor ieder wat wil(d)s en met voldoende tips voor een week lang vermaak!

Zoek naar paddenstoelen en kabouters

Herfst en paddenstoelen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Grote, kleine, rode, witte, geschubd of glad: je vindt ze in alle soorten en maten! Ga tijdens de herfstvakantie op pad en speur naar verschillende soorten paddenstoelen. Met deze handige Paddenstoelenzoekkaart moet dat zeker lukken!

Wie trouwens paddenstoel zegt, zegt natuurlijk ook... kabouters! Help de boswachter en ga op zoek naar de kleine bosbewoners met het Kabouterpad in Hoenderloo of op Landgoed Hoekelum.

Meer wandelroutes voor kinderen

Spelen in de buitenlucht

Het kan heerlijk weer zijn in de herfstvakantie! Geniet van de gezonde buitenlucht met deze speeltuinen:

Is het slecht weer? Speel dan droog in Indoor speelparadijs Monkey Town in Ede of in de overdekte speelschuur van het Het Uilenbos.

Ontdek de Edese musea

Bewonder Bastins 'Ode aan de Veluwe'

Bezoek op een regenachtige dag het Nederlands Tegelmuseum in Otterlo. Hier zie je vanaf 16 oktober Marjolein Bastins 'Ode aan de Veluwe' met prachtige aquarellen. Sommige zijn nooit eerder vertoond!

Over Marjolein Bastin
Kunstenares Marjolein Bastin geniet internationale bekendheid. Toch is de Veluwe haar thuis en de natuur haar inspiratiebron. Met de expositie brengt ze een ode aan de schoonheid van het Veluws landschap.

Meer over de expositie

Geniet van de buitenlucht...

... vanaf een paardenrug of mountainbike. De natuur in en rond Ede is gevarieerd en daarom perfect om te ontdekken met een buitenrit of gave track. Wie weet spot je onderweg zelfs wild!

Waar ga jij liever voor? Een mooi rit in western stijl, of de uitdagende MTB kinderroute?

© Unsplash

Paardrijden

© Unsplash

Mountainbiken

Klaar voor de kou

Nieuwe wintergarderobe nodig? Trek één van de gezellige dorpcentra in en struin door de winkelstraten van Bennekom, Lunteren of Ede!

Tip: is het onstuimig herfstweer, of staat de zon juist op de terrassen? Stop onderweg bij een gezellig café'tje voor een kop warme chocolademelk met appeltaart.

Ontdek de leukste winkeltjes

Activiteiten in de herfstvakantie