Herfst in Ede tips

Wat kun je deze herfst doen in Ede? We zetten de leukste ideeën en activiteiten op een rij. Voor ieder wat wil(d)s en met voldoende tips voor een week lang vermaak in Ede, bijvoorbeeld tijdens de herfstvakantie. Bekijk deze 7 tips, daarmee kun je bij elk weertype alle kanten op.

Wandelen!

Met een oppervlakte van maar liefst 32.000 hectare en de meest diverse natuurgebieden van Nederland is er voor wandelaars genoeg te ontdekken en genieten in en rond Ede. Geniet van de afwisselende natuurgebieden, de herfstkleuren en mooie rustpunten. Kies voor een kinderwandeling, één van de 11 Klompenpaden, verken het Middelpunt van Nederland, maak een wandeling met een gids of ga zelf op pad en volg één van de vele uitgestippelde routes.

Wandelroutes in Ede

Van tegels tot natuur; bezoek een museum

In Ede kun je maar liefst 10 musea bezoeken; van historie tot natuur en van kunst tot creatief. Ontdek bijvoorbeeld meer over de Militaire Historie in Ede bij Museum Deelen. Of duik in vervlogen tijden bij Museum Lunteren, Het Nederlands Tegelmuseum en het Kijk- & Luistermuseum in Bennekom. Leer alles over de natuur in het Museonder en ga voor ware kunst naar het wereldberoemde Kröller-Müller Museum. Nieuwsgierig naar alle musea in Ede?

Ontdek de Edese musea

Proef de smaak van Ede!

Ede ligt in het hart van de Foodvalley; de regio waar dagelijks hard wordt gewerkt aan de voedselvoorziening van morgen. Dankzij deze ligging is er natuurlijk wel wat te bieden op food-gebied. Extra bijzonder zijn de streekproducten in de regio. Deze zijn er voldoende en daar kun je op talloze manieren mee kennis maken. Wandel een uniek Klompenpad Food, volg een Smaakfietsroute of shop lokaal bij de boer of landwinkel.

Meer tips?

Beleef de Militaire Historie van Ede

Wist je dat Ede een belangrijke rol heeft gespeeld tijdens de Tweede Wereldoorlog? Duik deze herfst maar eens in de geschiedenis van Ede, dan ontdek je dat hier flink is gestreden voor onze vrijheid. Bij Museum Deelen en het Platform Militaire Historie kom je hier alles over te weten. Liever zelf op pad? Op de Ginkelse Heide vind je monumenten die herinneren aan de luchtlandingen die hier plaats vonden. Met de verhalen uit de Tweede Wereldoorlog en de speciale route langs de Militaire high-lights kom je hier álles over te weten.

Duik in de geschiedenis

Op jacht naar kunst

In Ede ligt de kunst letterlijk op straat. Op de vele pleinen, rotondes, plantsoenen, schoolpleinen en straten staan beelden, tableaus en kunstwerken. Ook vind je vele oorlogs- en herdenkingsmonumenten. Steeds vaker zien we indrukwekkende street art in Ede verschijnen. Van kleurrijke tunnels tot imposante graffiti op gebouwen. Het Kröller-Müller Museum bezit één van de grootste beeldentuinen van Europa. Verspreid door de 25 hectare grote tuin staan ruim 160 moderne sculpturen van beeldbepalende kunstenaars. De tuin is het hele jaar open en ademt elk seizoen een andere sfeer. 

Meer info

LET OP: Vermijd de drukte en controleer voor vertrek altijd of een locatie of bezienswaardigheid wel toegankelijk of geopend is.
Dit naar aanleiding van de nieuw aangekondigde maatregelen op 13 oktober jl.