Kerst in Ede

Welke kerstactiviteiten en -evenementen zijn er in Ede?
Op deze pagina vind je een overzicht!

Jachthuis Sint Hubertus verlicht

In de donkere dagen rondom de kerst worden de lichten in en rondom Jachthuis Sint Hubertus ontstoken. Dit ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan. Vanuit alle hoeken heeft het werk van Berlage iets unieks en dat wordt op deze manier extra zichtbaar. De lichten branden op een paar dagen tussen 16:30 en 17:30 uur.  De Theekoepel is op deze dagen geopend tot 17:00 uur voor het afhalen van warme en koude versnaperingen.

Meer info en data
© Cultura

Kerstvakantie met Cultura

Voor kinderen van 4 tot 12 jaar organiseert Cultura jaarlijks leuke kerstvakantie-actviteiten op verschillende locaties. De kinderen kunnen onder meer knutselen, ramen beschilderen, een 3D kerstversiering maken of bakken. Vanwege de maatregelen wordt op dit moment gewerkt aan een online programma. 

Bestel een kerstbox

Verschillende horeca-ondernemers bieden speciale kerstboxen aan, Hiermee tover je ook thuis een smakelijk kerstmenu op tafel. 

© De Reehorst Ede

Overnacht op een bijzondere locatie

Deze kerstvakantie slapen op een bijzonder of uniek plekje? Het kan in Ede. 

Zelf je kerstboom zagen?

Met kerst een kerstboom in huis die je zelf uit het bos hebt gehaald? Dat kan! Elk jaar kun je in Het Nationale Park de Hoge Veluwe je eigen kerstboom zagen. Je kunt dan gratis een boom uitkiezen, afzagen en meenemen. Niet alleen is het een leuk gezinsuitje, ook de natuur in het Park is hiermee geholpen.

Meer info

Kerst rond de koepel

In Lunteren is het jaarlijke 'Kerst rond de Koepel' inmiddels een begrip. Na een feeërieke wandeling door het bos, kom je aan bij een sfeervolle setting. Hier geniet je van muziek van koren, een expositie en heerlijke hapjes en drankjes. Kinderen kunnen marsmallows roosteren boven het vuur. Kerst rond de Koepel is heel goed te combineren met een bezoek aan de kerstmarkt in het dorpscentrum van Lunteren. 

Meer info

Kerstactiviteiten in Ede