Kerst in Ede

Welke kerstactiviteiten en -evenementen zijn er in Ede?
Op deze pagina vind je een overzicht!

Jachthuis Sint Hubertus verlicht

In de donkere dagen rondom de kerst worden de lichten in en rondom Jachthuis Sint Hubertus ontstoken. Dit ter gelegenheid van het 100 jarig bestaan. Vanuit alle hoeken heeft het werk van Berlage iets unieks en dat wordt op deze manier extra zichtbaar. De lichten branden op een paar dagen tussen 16:30 en 17:30 uur.  De Theekoepel is op deze dagen geopend tot 17:00 uur voor het afhalen van warme en koude versnaperingen.

Meer info en data
© Unsplash

Kribjesroute

Van 22 december 2021 t/m 2 januari 2022 vindt de Kribjesroute Bennekom plaats. Deze route brengt je langs verschillende kerststallen in Bennekom. De kerststallen zijn een bijzondere uitbeelding en vertelling van het kerstverhaal.

Kerstballenspeurtocht

Het Natuurcentrum organiseert dit jaar voor het eerst vanaf 24 december tot 9 januari 2022 een “Kerstballenspeurtocht” voor het hele gezin.

© De Reehorst Ede

Overnacht op een bijzondere locatie

Deze kerstvakantie slapen op een bijzonder of uniek plekje? Het kan in Ede. 

Culinair kerstdiner bij je thuis!

Verschillende ondernemers in Ede zorgen er ook dit jaar weer voor dat je thuis van een culinair kerstdiner kunt genieten. Zo hoef je zelf niet uren in de keuken te staan maar zet je toch de lekkerste gerechten op tafel!

Bekijk alle restaurants

Kerstactiviteiten in Ede

Zelf je kerstboom zagen?

Met kerst een kerstboom in huis die je zelf uit het bos hebt gehaald? Dat kan! Elk jaar kun je in Het Nationale Park de Hoge Veluwe je eigen kerstboom zagen. Je kunt dan gratis een boom uitkiezen, afzagen en meenemen. Niet alleen is het een leuk gezinsuitje, ook de natuur in het Park is hiermee geholpen.

Meer info