Streetart in Ede

Ben je op zoek naar gratis kunstwerken op bijzondere plekken? In Ede vind je er genoeg! Van kleurrijke tunnels tot graffiti op gebouwen: de Edese streetart is zeker een bezoekje waard. Inmiddels zijn er bijna 50 murals in Ede te vinden! 

De combinatie graffiti en Ede is wellicht verrassende buitenkunst, maar er wordt de meest fantastische streetart gemaakt in de Edese openbare ruimte. Diverse nationale en internationale graffiti-artiesten hebben hun 'handtekening' in Ede geplaatst. Dankzij hen zijn tientallen prachtige muurschilderingen en graffiti werken te vinden. 

Ede is een openluchtmuseum vol met streetart, kunst en cultuur dat 24/7 te bezoeken is. Juist op plekken waar je het niet verwacht springt de kunst in het oog.

Een belangrijke initiatiefnemer van de Streetart in Ede is Xander van Soelen van Poppodium Astrant. Sinds 2016 actief om meer streetart in Ede te realiseren.

Plattegrond Streetart Ede

Zelf aan de slag!?

Hall of Fame Ede!

Met de opening van de ‘Hall of Fame’ onder het viaduct over de A30 bij de Dwarsweg heeft Ede eindelijk een legale plek om graffiti te spuiten.
 

Ede heeft hiermee - volgens de initiatiefnemers van Astrant - meteen de grootste vrijplaats in Gelderland.De Hal of Fame (HOF) is een vrijplaats waar jong en oud met spuitbus, kwasten en verfrollers hun fantasie de vrije loop kan laten gaan.

Kleur en kunst in het straatbeeld

"Ede is een openluchtmuseum vol met streetart, kunst en cultuur dat 24/7 te bezoeken is. Astrant houdt zich bezig met deze kunst op straat in de provincie Gelderland. Graffiti is hierbij het meest gebruikelijk. Wij geloven dat meer kleur en kunst het straatbeeld in Ede opfleurt en inspireert. Juist op plekken waar je het niet verwacht springt de kunst in het oog. Interactie met de omgeving is belangrijk. Soms zijn de werken groot en opvallend en kun je er niet omheen. Maar ook in kleine hoekjes van ede vind je de mooiste verrassingen."

Xander van Soelen - Astrant Ede 

De geheime eksterclub

Al gehoord van de Geheime Eksterclub? Op muurtjes en schuurtjes door heel Ede verschjnen steeds meer bontgekleurde vogels! Het zijn er inmiddels al meer dan 100! Nieuwsgierig waar je deze kunt vinden of hoe je zelf een Geheime ekster bij jou thuis krijgt? 

Meer info

Dit is Edese streetart!

Streetart in Ede - BezoekEde

Streetart in Ede - BezoekEde

© Ede Marketing
© Astrant Ede
© Astrant Ede