Wintertips Ede

Wat kun je deze winter doen in Ede?
Wij zetten de leukste tips voor je op een rij:

Winterfairs en markten in Ede

In de wintermaanden worden in Ede talloze gezellige kerst- en wintermarkten georganiseerd. Soms midden in de natuur bij het Nationale Park de Hoge Veluwe, maar ook in de dorpscentra vind je sfeervolle wintermarkten met streekproducten, cadeautjes en talloze activiteiten. 

Kijk voor een overzicht

Dickens Fair Bennekom

Stap op 13 & 14 december in Bennekom in de wereld van Charles Dickens. Deze kerstmarkt is de op één na grootste Dickens Fair van Nederland. In het centrum van Bennkom vind je 100 kramen met curiosa, kerstartikelen en lekkernijen. Koren en solisten vullen de straten met een vreugdevolle kerstfeer.

Meer over de Dickens Fair

Waar kun je goed sleeën in Ede?

Valt er sneeuw? Dan is er niets leuker dan een paar uurtjes met de slee spelen. Dit zijn de beste plekken om te sleeën in Ede: 

  • de helling bij het gemeentehuis in Ede
  • de Goudsberg in Lunteren 
  • het Wekeromse Zand in Wekerom
  • de Hullenberg in Bennekom 

 

Schaatsen in Ede

Van 7 december t/m 18 januari vind je een overdekte schaatsbaan in het centrum van Ede. De schaatsbaan is te vinden bij het Raadhuislein. 
De ijsbaan is dagelijks geopend van 09.00 - 21.00 uur en op zondag van 12.00 – 17.00 uur. Voor een uurtje schaatsen betaal je € 4,50. Ook zijn er schaatsen te huur. 

Meer informatie

MTB-en in de winter in Ede

In Ede vind je vele MTB-routes, waaronder zelfs een speciale kinder MTB-route! Alle routes zijn met zorg uitgezet door natuur- en mountainbike experts. Dus ook als er sneeuw ligt, is er toch niets leuker dan met je MTB door de natuur te fietsen? 

MTB routes in Ede