Woest&Bijster

19X Verrassende kunst in een afwisselend landschap

Bezoekers gaan fietsend op ontdekkingstocht langs 19 kunstwerken. Deze zijn te vinden in de natuurgebieden rondom Ede, Otterlo, Bennekom, Renkum en Wageningen. De werken laten bezoekers met andere ogen naar de eeuwenoude landschappen kijken.

Op de lijst staat jong veelbelovend talent, zoals Lucas Sloot en Joëlle Snijders en gerenommeerde kunstenaars als Rob Sweere, Hart van Veen of het duo Aris de Bakker/Karola Pezarro

Praktische info

© Woest&Bijster

Kunstenaars Woest&Bijster

De selectiecommissie heeft een mix van 19 vooraanstaande of jonge kunstenaars naar de Veluwe gehaald. Op de lijst staat jong veelbelovend talent, zoals Lucas Sloot en Joëlle Snijders, maar ook gerenommeerde kunstenaars als Rob Sweere, Hart van Veen of het duo Aris de Bakker/Karola Pezarro.

© Ede Marketing

Verkooppunten routekaart

De kunstwerken zijn tijdens het festival te bezoeken met behulp van een routekaart. Deze zijn verkrijgbaar bij diverse verkooppunten in de regio van Woest&Bijster. 

© Woest&BIjster

Startpunten Woest&Bijster

Voor bezoekers staan er drie afwisselende fietstochten vol verrassende kunst op het programma. Onderweg is het genieten van heidevelden, oeroude bossen en grote verlaten stuifzandlandschappen. Dit zijn de startpunten:

© Wije Werelt Otterlo

Overnachten?

Een fijn hotel, sfeervolle Bed & Breakfast of gezellig vakantiepark tijdens het bezoek aan Woest&Bijster? 

Eten & drinken

Woest&Bijster combineren met een smakelijke lunch, borrel of diner? In de dorpen van de gemeente Ede is er genoeg keuze voor fijne lunchrooms, restaurants en cafés.

Interessante data Woest&Bijster 2022:

Meer buitenkunst

In Ede ligt de kunst letterlijk op straat. Op pleinen, rotondes, plantsoenen, schoolpleinen en straten vind je beelden, tableaus, streetart en kunstwerken. Tijdens een wandeling door het centrum van de dorpen, in de natuur, bij musea of op onverwachte plekken... Laat je verrassen!

Bekijk buitenkunst in Ede