Airborne Ede

Evenementen rondom de Herdenking

Airborne Veteranen Avond

De Airborne Ede-maand is vrijdag 27 augustus 2021 van start gegaan met de Airborne Veteranenavond. Tijdens deze avond verzorgden Orkest Koninklijke Luchtmacht samen met Alain Clark een prachtig optreden voor Edese veteranen en andere genodigden. Na afloop van het concert opende burgemeester René Verhulst officieel de Airborne Ede-maand.

Kijk de Airborne Veteranen Avond terug

Airborne-vlag

Net als afgelopen jaar kun je nu vanuit huis ook de helden van toen massaal eren door in september een Airborne Ede-vlag uit te hangen. De vlag is te koop via www.airborneherdenking.nl en verschillende verkooppunten in gemeente Ede. Hang jij dit jaar ook weer de vlag uit?

Haal hier jouw vlag

Airborne Ede-doeboek

Ook dit jaar is het gratis Airborne Ede-doeboek ontwikkeld voor basischoolleerlingen in de bovenbouw. Zo kunnen kinderen spelenderwijs leren over de geschiedenis van de oorlog in Ede. Van opdrachten bij monumenten in Ede en het maken van een eigen landmark tot kennisvragen over belangrijke mensen uit de Tweede Wereldoorlog met een plantsoen- of straatnaam in Ede.

Download het doe-boek

Landmark 'Vensters op het Verleden'

Vensters op het verleden is een zes meter hoge stalen constructie. In de vensters wordt uitgebeeld wat er in 1944 op de Ginkelse Heide heeft plaatsgevonden. De parachutist in het middenpaneel is op ware grootte gemaakt. Op de achtergrond zijn de droppings van mankracht en materieel te zien.

Meer over het Landmark