Pegasus Wandelfestival

Het Pegasus Wandelfestival is een bijzondere culturele beleveniswandeling met verschillende routes op en rondom de Hartenberg. Door de Edese bossen en heiden zijn vier prachtige wandelroutes uitgezet.  

Wanneer is het Pegasus Wandelfestival?

Het Pegasus Wandelfestival in 2022 staat gepland op zaterdag 24 september

Op het terrein van de Hartenberg is er rondom het Openluchttheater en het Theehuis van alles te beleven. Een afwisselend podiumprogramma met theater, urban art, strips, poëzie en muziek daagt je uit om na te denken over thema's zoals moed, verzet, vrede en vrijheid.

Over de routes

4 km route - rolstoeltoegankelijk

Deze route start tussen 10.00 - 14.00 uur vanaf de Hartenberg in Wekerom en is ideaal voor gezinnen met jonge kinderen. De route is rolstoeltoegankelijk. Tickets zijn binnenkort verkrijgbaar.

8 km route

Deze route start tussen 10.00 - 13.00 uur bij het Mussennest in Otterlo en is zowel cultureel als educatief en daardoor geschikt voor gezinnen met iets oudere kinderen. Tickets zijn binnenkort verkrijgbaar.

20 en 30 km route

Deze routes starten tussen 08.00 - 10.00 uur bij de Hartenberg in Wekerom. Inschrijven voor deze twee wandeltochten kan op 24 september bij het startbureau. Klik hier voor meer informatie.

Operatie Pegasus

Tijdens de Tweede Wereldoorlog was Operatie Pegasus een van de meest spectaculaire massaontsnappingen. Zo'n zesduizen Britse militairen zaten na Operatie Market Garden namelijk vast in vijandig gebied bij Renkum. Na de geallieerde nederlaag in de Slag om Arnhem moesten zij daar worden achtergelaten. Operatie Pegasus werd vervolgens opgezet om hen uit dit vijandige gebied te krijgen. Het Edese verzet speelde een grote rol tijdens deze ontsnappingstochten. 

Meer over Operatie Pegasus