Wandelen door Hoog Baarlo

Afstand:
6,6 km
Duur:
2 uren

Route info

Download GPX

Kenmerken

Wandelen

  • Honden aan de lijnJa

Tocht/Route

  • Gemarkeerd: Nee
  • Route typering: Natuurroute
  • Naam beheerder: Geografischwandelen.nl, Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Een historische route dwars door de Veluwe. Deze wandeling voert je langs een aantal plekken op Hoog Baarlo waar tussen 1850 en 1913 hoeven (boerenwoningen) stonden. De hoeven werden bewoond door pachters. De route is 6,6 km lang en begint bij de witte fietsenstalling, 200 meter vanaf ingang Hoenderloo. Als je de witte markers volgt, kom je uiteindelijk weer terug bij de stalling met witte fietsen. De tocht duurt circa twee uren.

Meer weten over deze route? Kijk hier.

Dit ga je zien

Startpunt: Houtkampweg 13
7352 TC Hoenderloo
Het Nationale Park de Hoge Veluwe - Bezoek Ede

Het Nationale Park de Hoge Veluwe

Houtkampweg 9
6731 AV Otterlo
Natuurcamping De Hoge Veluwe - Bezoek Ede

Natuurcamping De Hoge Veluwe

Houtkampweg 13
6752 TC Hoenderloo
Eindpunt: Houtkampweg 13
7352 TC Hoenderloo

Beschrijving

Startpunt: Houtkampweg 13
7352 TC Hoenderloo

Dit is een route van Het Nationale Park De Hoge Veluwe. Honden zijn toegestaan, mits aangelijnd, maar niet in het Museonder, het Kröller-Müller Museum, of het Jachthuis Sint Hubertus. In het Park Paviljoen en de Theekoepel zijn honden wel welkom. Loop alleen op de paden en wegen, struinen is niet toegestaan. De historische wandeling Hoog Baarlo is niet gemarkeerd. Voor het Park dient entree betaald te worden.

Op deze route kom je langs diverse bezienswaardigheden waaronder een aantal pachterswoningen: J.C.B. Sickesz, Cecilia Hoeve en 'de Zwarte Berg' van Aalt Ruiter.

Tip: voor een gedetailleerde plattegrond van de Parkroutes kun je terecht bij de ingangen van het Park en het Bezoekerscentrum.

Eindpunt: Houtkampweg 13
7352 TC Hoenderloo