WK Volleybal

Het Wereldkampioenschap volleybal voor vrouwen wordt in 2022 gehouden in Nederland en Polen. Het is daarmee de eerste keer dat Nederland een WK volleybal toegewezen krijgt. Ook de gemeente Ede speelt hier een rol, zo worden er evenementen georganiseerd die gekoppeld zijn aan het WK. In Ede worden geen wedstrijden gespeeld, wel vindt de officiële opening in Ede plaats. De speelsteden in Nederland zijn Rotterdam, Arnhem en Apeldoorn. 

Officiële opening WK Volleybal 2022 in Ede

In het World Food Center vindt op 23 september de formele en officiële opening van de WK damesvolleybal 2022 plaats. Het programma zal deels formeel en deels cultureel zijn. Daarnaast zullen de Gelderse volleybalclubs bij de opening betrokken worden. Voor Ede is deze opening een mooie kans om Foodvalley internationaal te profileren. Dit met sport, vitaliteit en gezonde voeding als onlosmakelijk en overkoepelend thema.

Side events WK Volleybal voor iedereen

Elke gemeente levert in samenwerking met de Gelderse Sport Federatie een actieve bijdrage om activiteiten op te zetten voor de teams en voor de inwoners. Dit gebeurt in nauwe samenwerking met lokale scholen, verenigingen, bedrijven en tijdens het WK ook met het bezoekende land. Doel is dat dit zowel voordeel oplevert op maatschappelijk en economisch gebied.

SportService organiseert het hele jaar diverse side-events. Meer informatie hierover volgt later.