Cultuurmaand Ede

 • Muziek

  Van jazzmuziek tot rock en opera: tijdens de Cultuurmaand Ede zijn er volop concerten en optredens voor jong en oud.

  Muziek
 • Dans

  Ga zelf met de voetjes van de vloer, of bewonder de danskunsten van professionele dansers tijdens één van de voorstellingen tijdens Cultuurmaand Ede.

  Dans
 • Film

  Samen met je partner, kinderen, familie of vrienden een film kijken? Tijdens Cultuurmaand Ede staan diverse films op het programma.

  Film Pathe Ede - naar de film in Ede
 • Theater

  Genieten van stand-up comedy, een toneelvoorstelling of cabaret? Dat kan allemaal tijdens Cultuurmaand Ede. Bekijk het aanbod.

  Theater
 • Workshops

  Leren aquarelleren à la Marjolein Bastin? Samen muziek maken? Of je 'Inner Henry' vinden? Bekijk hier alle workshops en cursussen.

  Workshops
 • Beeldende kunst

  Bijzondere tentoonstellingen, fietsroutes langs kunst en (openlucht)exposities vind je hier. 

  Beeldende kunst

Een ode aan de Veluwe

Expositie Marjolein Bastin in het Tegelmuseum

Marjolein Bastin brengt al meer dan veertig jaar de natuur dichtbij met schitterende tekeningen. In deze expositie is het Edese landschap haar grootste inspiratiebron, waarbij de seizoenen op de Veluwe de basis vormen van de tentoonstelling. Het Nederlands Tegelmuseum toont in aanvulling op de aquarellen een selectie van oud-Hollandse tegels met bloemen, planten en dieren. 

Meer over de expositie

Expositie: thuis in het poppenhuis

Tijdens deze expositie kun je poppenhuizen uit de vorige eeuw bewonderen, gemaakt door creatieve opa's, vaders en anderen. Nadat er vervolgens flink mee gespeeld is belanden poppenhuizen meestal op de zolder. Maar ook een zolder moet een keer opgeruimd worden en dat is hoe de poppenhuizen bij het Kijk en Luistermuseum in Bennekom terecht zijn gekomen. Pareltjes van huisvlijt, die nu geëxposeerd worden. 

Bezoek de expositie

Meer cultuur snuiven in Ede?

Een greep uit het aanbod van muziek, dans, film, theater, (beeldende) kunst en workshops vind je hier. 

Een dag cultuur snuiven in Otterlo en Ede

"Denk je bij Ede vooral aan burlende herten en prachtige fietstochten over de Veluwe? Ik tot voor kort wel! Maar een dagje cultuur snuiven in Otterlo en Ede verraste me door de veelzijdigheid: de regio heeft moderne kunst, straatkunst en street art. Samen met Dainahara van Explore Utrecht ontdek ik deze dag nu mijn eigen regio, de Veluwe. In deze blog ‘een dag cultuur snuiven in Otterlo en Ede’ lees je wat we deden."

Lees de blog

Culturele locaties op de kaart