Beeldende kunst

tijdens cultuurmaand Ede

Bij diverse musea in de gemeente Ede kun je tijdens Cultuurmaand Ede terecht voor bijzondere tentoonstellingen. Zo staat het Tegelmuseum in het teken van Marjolein Bastin! Met de tentoonstelling 'Een ode aan de Veluwe' is voor het eerst een expositie van Bastin te zien in haar woonplaats. Breng een bezoek de Keetmolen, waar Edese kunstenaar Salman Ezzammoury zijn expositie over Vrijheid toont. Of ontdek kunst langs de weg met een culturele fietsroute door Lunteren.

Hieronder vind je alle exposities, tentoonstellingen en meer tijdens Cultuurmaand Ede. 

Musea in Ede - een selectie

Nederlands Tegelmuseum

Het Nederlands Tegelmuseum toont de grootste en meest veelzijdige collectie Nederlandse wandtegels en tegeltableaus. Er zijn tegels te zien uit verschillende periodes, vanaf de late Middeleeuwen tot hedendaagse keramiek. Een unieke en historisch belangrijke verzameling van een bijzondere tak van Nederlands design.

Bezoek het Tegelmuseum

Kröller-Müller Museum

Beleef een unieke combinatie van kunst, architectuur en natuur. Midden tussen de bossen, heidevelden en zandverstuivingen van Het Nationale Park De Hoge Veluwe ligt dit beroemde museum. Het bezit de tweede grootste Van Gogh-verzameling ter wereld met bijna 90 schilderijen en ruim 180 tekeningen.

Bezoek het museum