Blijf Ede ontdekken

Winkelen, fietsen, wandelen & festivals...
Of liever natuur, cultuur en rijke historie?
Als je in Ede bent, dan hoef je niet meer weg.
Sterker nog, dan wil je niet meer weg.

24 uur in Ede

Ben je een dag in Ede en omgeving? Ga actief op pad, ontdek culinaire hoogstandjes of bezoek cultureel en militair erfgoed. Hier vind je leuke tips voor 24 uur in Ede. 

48 uur in Ede

Blijf je een weekend in Ede en omgeving? Met dit 48-uursprogramma ontdek je al het moois van de regio. En je slaapt natuurlijk op de fijnste plekken. 

Tips voor een bezoek aan Ede

Wil je álles uit jouw bezoek aan Ede en de Veluwe halen? Speciaal voor de liefhebber is er een heuse Avonturengids ontwikkeld waarmee je op pad kunt. Volg je het liefst een vast programma? Dan kun je de tips uit de gids volgen. Stel je liever je eigen programma samen? Bekijk dan hieronder onze tips per thema. Of je nu een echte natuurliefhebber bent, graag op de mountainike springt of alle culturele parels ontdekt: er is voor ieder wat wils. 

Uiteraard kun je je uitje combinenren met een heerlijk dagje shoppen in één van de gezellige dorpen. Kom opladen met een kop koffie of een heerlijke lunch bij een café of restaurant. Sluit je dag af met een overnachting in een sfeervolle B&B, een luxe hotel of op een vakantiepark. 

Blijf Ede ontdekken! 

© Pieter Hidma

Natuurtips

Staat de heide al in bloei? Wil je mee met een wildexcursie? Genieten van de zonsondergang? Wij geven je de beste tips! 

© Kröller-Müller Museum

Cultuurtips

Wist je dat in Ede de kunst letterlijk op straat ligt? Bewonder kleurrijke streetart-creaties of ontdek maar liefst 150 buitenkunstwerken.

© Louis Hansel - Unsplash

Culinaire tips

Eten in een restaurant met een Michelinster? Dat kan in Ede! Of proef de smaak van de regio met de vele streekproducten. 

© Ede Marketing

Winkeltips

Kom snuffelen bij het oudste winkeltje van Ede of bezoek diverse grote en kleine speciaalzaken in Ede en de sfeervolle dorpen.

© Ede Marketing

Actieve tips

De avonturier kan zich goed uitleven in Ede! Met 200 km aan ruiterpaden, smalle MTB-paadjes en single tracks én een heus bosbad zit er vast iets voor jou tussen.

Meer Ede ontdekken?

Laat je inspireren voor een dagje of langer in één van de bekendste natuurgebieden van Nederland: Het Nationale Park De Hoge Veluwe! Hier kun je eindeloos wandelen, fietsen en recreëren. In dit natuurgebied en in de andere, misschien iets minder bekende natuurgebieden, spot je met een beetje geluk de big five, maar ontdek je ook de rijke militaire historie van Ede. Geniet van prachtige bloeiende heide, ga cultuur snuiven in een van de vele musea of proef de smaak van Ede in een sterrenrestaurant of met de diverse streekproducten

Tijdens je bezoek strijk je na het winkelen in de gezellige dorpen neer op een terras voor een hapje of een drankje. En je bezoek sluit je natuurlijk af met een overnachting in een luxe hotel, op een vakantiepark of in een sfeervolle Bed & Breakfast. 

Bekijk onze tips