Akoesticum: Dialoghi musicali - blokfluitweekend

blokfluit

Workshop
Akoesticum
25 en 26 mei
Niet leden € 325,00

Akoesticum organiseert op 25 en 26 mei een Dialoghi Musicali blokfluitweekend. Dubbelkorige muziek lijkt veel op een gesprek tussen twee groep…

Akoesticum organiseert op 25 en 26 mei een Dialoghi Musicali blokfluitweekend. Dubbelkorige muziek lijkt veel op een gesprek tussen twee groepen musici. De bundel Dialoghi Musicali werd in 1590 in Venetië uitgegeven door Angelo Gardano en bevat madrigalen voor 7 tot 12 stemmen, allemaal min of meer in dialoogvorm, en twee battaglia’s voor blaasinstrumenten. Er wordt een gevarieerd programma met muziek uit deze verzameling gespeeld, maar ook andere dubbelkorige muziek, zoals 'Singet dem Herrn' van de Duitse barokcomponist Johann Pachelbel. Om te ervaren wat er met dezelfde tekst in een andere tijd werd gedaan, wordt de 8-stemmige versie van Mendelssohn bestudeerd. Er wordt gespeeld in een dubbeloctet op a=440 Hz met zo veel mogelijk verschillende blokfluiten, dus ook heel graag c-bas en subbas. Het is bij deze cursus moeilijk om vooraf muziekvoorbeelden te geven. De definitieve invulling wordt afgestemd op de aanmeldingen en op de beschikbare blokfluiten. Het is noodzakelijk van tevoren je partijen in te studeren.

Het is ideaal als de cursisten minimaal twee verschillende blokfluiten bespelen, waarvan één tenor of lager, ritmisch zo sterk zijn dat ze waar nodig zelfstandig een partij kunnen spelen, en als ze meedoen met lage fluiten goed kunnen lezen in de f-sleutel en moeiteloos kunnen octaveren.

Wanneer

  • Dagelijks vanaf 25 mei 2024 t/m 26 mei 2024 10.00 - 17.00 uur

Prijzen

  • Niet leden € 325,00
  • Leden € 300,00
  • € 150,00 T/m 30 jaar.

Locatie