Smaakfietsroutes Ede

In en rondom Ede vind je ontzettend veel ondernemers die overheerlijke streekproducten maken. Met de speciale Smaakroutes kun je fietsen langs ambachtelijke streekproducten! Verken deze fietsroutes en proef zuivel, vlees, brood, vruchten, bier, vers sap, honing en meer... 

Fietsen langs streekproducten

Bekijk hieronder de vier unieke Smaakfietsroutes. De routes brengen je langs diverse landwinkels, streekproducenten en je ontdekt de lekkerste producten uit de regio. Klik op één van onderstaande routes, download het PDF-bestand voor informatie over alle streekwinkels en ga op pad! 

Twee vrouwen voor hun huis met streekproducten uit de gemeente Ede.

Twee vrouwen voor hun huis met streekproducten uit de gemeente Ede.

© Ede Marketing

Pluktuinen

Er is niets leuker dan je eigen groente, bloemen of fruit bij elkaar plukken. Maar waar kun je dat het beste doen? Wij hebben leuke pluktuinen voor je op een rij gezet: 

Mensen op een terras genieten van streekproducten in de gemeente Ede tijdens een fietstocht.

Mensen op een terras genieten van streekproducten in de gemeente Ede tijdens een fietstocht.

© Ede Marketing

Horeca met streekproducten

Onderweg kom je diverse horeca-locaties tegen die met overheerlijke streekproducten koken. Maar er zijn er meer! Bekijk hier een overzicht.

© Hotel De Werelt

Blijf een nachtje slapen

Kun je geen genoeg krijgen van de regio en de heerlijke streekproducten? Blijf dan een nachtje slapen voor het optimale vakantiegevoel.

Streekproducten proeven en kopen - Ontdek de lekkerste locaties

Ontdek de lokale groentetuinen

Wil jij smakelijke producten rechtstreeks van het land kopen? Dan kun je in de omgeving van Ede bij verschillende boeren terecht. Bij de Groenerie in Harskamp ben je van harte welkom in de boerderijwinkel. Of bestel je groenten online via de webwinkel. In Barneveld vind je twee locaties waar je voor verse, lokaal-geproduceerde groenten aan het juiste adres bent. En nog leuker: je kunt meteen zelf de groentetuin ontdekken. Te koop zijn nu o.a radijsjes, paksoi, sla, rucola.

Meer informatie