Natuurgebieden in Ede

In en rondom Ede vind je diverse natuurgebieden waarvan de bekendste natuurlijk Het Nationale Park de Hoge Veluwe is. Met een oppervlakte van 5.400 hectare kun je hier eindeloos wandelen, fietsen en recreëren. Misschien iets minder bekend, maar zeker niet minder mooi, zijn de andere natuurgebieden in Ede.

Op de Ginkelse Heide kun je heel goed wild spotten, maar ontdek je ook een belangrijk gedeelte van de militaire historie van Ede. Ben je op zoek naar stuifzand, de bloeiende heide, of uitgestrekte bossen? Dan kun je ook heel goed terecht in één van de andere natuurgebieden. Bekijk ze hieronder allemaal.

Overzichtskaart natuurgebieden Ede

Op de website van Bosraad Ede staat een overzichtelijke kaart van de natuurgebieden rondom Ede. Zo zie je in één oogopslag welke gebieden in de regio je kunt bezoeken.

Bekijk de overzichtskaart

Activiteiten in de natuur

Wat doet de wolf in Ede?

De wolf is terug in Nederland! Sterker nog, de wolf leeft op de Veluwe en is zelfs gesignaleerd in Ede. Om hier meer over te weten te komen en ontdekken, organiseert Natuurcentrum Veluwe lezingen en een tentoonstelling.

Lees meer over de wolf op de Veluwe

Met je hond de natuur in

Wil je samen met je hond een dagje op pad naar de natuur van de gemeente Ede? Dan wil je vast weten waar je hond ook los mag lopen en waar hij aangelijnd moet zijn. Wij hebben de locaties voor je in kaart gebracht en verzameld op deze website. Zo weet je altijd waar je terecht kunt samen met je hond. 

Bekijk de losloopgebieden