Natuur & Actief

De natuur in en rond de Gemeente Ede is gevarieerd en daarom perfect om te ontdekken met de fiets, te paard of wandelend. Hier slingeren fiets-, wandel- en ruiterpaden door het afwisselende landschap. Laat je verrassen door hoogteverschillen, uitzichtpunten, paarse heidevelden en spot ondertussen meteen de Nederlandse Big Five; de vos, das, ree, het wilde zwijn en het edelhert!

Met paard op de Hoge Veluwe - BezoekEde

Met paard op de Hoge Veluwe - BezoekEde

© Het Nationale Park de Hoge Veluwe

45 km ruiterpad in Het Nationale Park de Hoge Veluwe

De afwisselende natuur rondom Ede leent zich uitstekend om er met een paard op uit te gaan. Er is een groot netwerk van ruiterpaden in een aaneengesloten stuk natuur.

Wandelen in Ede - Natuur en Actief - BezoekEde

Wandelen in Ede - Natuur en Actief - BezoekEde

© Ede Marketing

Verken 32.000 hectare te voet...

Met een oppervlakte van maar liefst 32.000 hectare en de meest diverse natuurgebieden van Nederland is er voor wandelaars genoeg te ontdekken en genieten in en rond Ede.

Wild & Wandelen in Ede

Met een oppervlakte van maar liefst 32.000 hectare en de meest diverse natuurgebieden van Nederland, is het goed wandelen én wild spotten in Ede. 

Waar moet je zijn?

Mountainbiken

De natuurgebieden in en rond Ede zijn bij uitstek geschikt om te ontdekken met de mountainkbike of ATB. Routes genoeg voor de liefhebbers van klimmen, mul zand én... single tracks!

Meer over mountainbiken in Ede!