Paardrijden in Ede

De afwisselende natuur rondom Ede leent zich uitstekend om er met een paard op uit te gaan. Er is een groot netwerk van ruiterpaden in een aaneengesloten stuk natuur. De ruiterroutes rond Ede liggen op de Veluwe en zijn in eigendom van gemeente Ede, Staatsbosbeheer, Geldersch Landschap en Kastelen, Natuurmonumenten, Stichting Het Luntersch Buurtbos en particuliere landgoedeigenaren.

Met paard op de Hoge Veluwe - BezoekEde

Met paard op de Hoge Veluwe - BezoekEde

© Het Nationale Park de Hoge Veluwe

Verken de Hoge Veluwe per paard

Het Nationale Park de Hoge Veluwe telt maar liefst 45 kilometer aan ruiterpaden. Deze zijn verbonden met 13 knooppunten. Met een paard mag je alle wandel- en ruiterpaden gebruiken, behalve de halfverharde paden. De ruiterpaden zijn gemarkeerd met paaltjes met een hoefijzer. Rijden met aanspanning is ook mogelijk in het Park. 

Meer info

Paardrijden op de Ginkelse Heide

Ten noordoosten van Ede is een dagtocht van 25 km beschikbaar. Het grootste gedeelte loopt over de Ginkelse Heide bij Ede en Otterlo. In dit heidegebied zijn veel brede zandpaden, zeer geschikt om te galopperen en geschikt voor aanspanning. In het zuidelijke gedeelte is een leuk kronkelpad.

Meer info

Tips bij paardrijden in Ede

  • De ruiterpaaden zijn gemarkeerd met paaltjes.
  • Parkeer met de paardentrailer alleen op de daarvoor aangegeven plekken, om geen hinder te veroorzaken voor andere natuur- en paardrijliefhebbers.
  • Laat de parkeerplekken netjes achter.
  • Let op de regels en informatieborden bij betreding van een natuurgebied.

Evenementen voor paardenliefhebbers