Paardrijden in Ede

Ruiter- en menroutekaart

Het ruiterpadenstelsel is door middel van knooppunten verbonden. Met de nieuwe ruiter- en menroutekaart kun je gemakkelijk je eigen route samenstellen en de rit zo kort of zo lang maken als je wilt. De routes zijn bovendien te koppelen aan de ruiternetwerken in Renkum en Wageningen. 

Een kaart van het huidige ruiter- en mennetwerk (€ 6,95) is online te bestellen of te koop bij de volgende locaties:

 • Verken de Hoge Veluwe per paard

  Het Nationale Park de Hoge Veluwe telt maar liefst 45 kilometer aan ruiterpaden. De paden zijn gemarkeerd met paaltjes met een hoefijzer. Ook rijden met aanspanning kan in het Park. 

  Verken de Hoge Veluwe per paard Met paard op de Hoge Veluwe - BezoekEde
 • Paardvriendelijke locaties

  Met bijna 200 km aan ruiterroutes kun je dagenlang op pad. Paarden en ruiters zijn dan ook van harte welkom op diverse aanbind- en logeeradressen.

  Paardvriendelijke locaties
 • Paardrijden op de Ginkelse Heide

  Bij de Ginkelse Heide bij Ede en Otterlo is een dagtocht van 25 km beschikbaar. Hier zijn brede zandpaden (geschikt voor aanspanning), maar ook een leuk kronkelpad.

  Paardrijden op de Ginkelse Heide

Ruiterroutes in Ede

Evenementen voor paardenliefhebbers

Concours Hippique Bennekom

Elk jaar op Hemelvaartsdag vindt bij Kasteel Hoekelum het Concours Hippique plaats. Dit is een paardenfestijn met een gevarieerd programma. De organisatie is in handen van 'Vereeniging tot Bevordering der Paardenfokkerij in Gelderland'. Een hippisch concour, gelegen op een prachtige locatie met een unieke sfeer.

Meer info

Praktische tips bij paardrijden in Ede

 • Startlocaties ruiterroutes

  De startlocaties van ruiterroutes liggen verspreid door het gebied. Wil je je tocht beginnen vanaf een bepaalde locatie in het gebied? Bekijk hier de startlocaties.

  Startlocaties ruiterroutes
 • Voorbereid op pad

  Belangrijke en praktische informatie over paardrijden in de gemeente Ede.

  Voorbereid op pad
 • Meldpunt paaltjes

  Een beschadigd of ontbreked paaltje? Meld het!

  Meldpunt paaltjes

Dagtocht Sagen & Legenden

Ben je in voor een lange tocht te paard waarbij je bijzondere plekken aandoet? Leg de Dagtocht Sagen en Legenden af en leer de Veluwe kennen aan de hand van spannende volksverhalen. Pauzeer onderweg bij een van de paardvriendelijke horeca-gelegenheden.