Paardrijden in Ede

De afwisselende natuur rondom Ede leent zich uitstekend om er met een paard op uit te gaan. Er is een groot netwerk van ruiterpaden met goede startlocaties en ruime parkeerplaatsen. Een rit of ruitervakantie is compleet met één van de paardvriendelijke overnachtingslocaties of horecagelegenheden.

De ruiterroutes rond Ede liggen op de Veluwe en zijn in eigendom van gemeente Ede, Staatsbosbeheer, Defensie, Geldersch Landschap en Kastelen, Natuurmonumenten, Stichting Het Luntersch Buurtbos en particuliere landgoedeigenaren.

Plan je route

In gemeente Ede is bijna 200 km aan ruiterpaden te vinden. Met onderstaande routeplanner stippel je zelf een mooie rit uit. Klik op een knooppunt om te beginnen en bepaal vervolgens hoe de route verder loopt. Liever een bestaande route rijden? Druk dan op het tabblad "De mooiste routes" en kies een rit uit.

Met paard op de Hoge Veluwe - BezoekEde

Met paard op de Hoge Veluwe - BezoekEde

© Het Nationale Park de Hoge Veluwe

Verken de Hoge Veluwe per paard

Het Nationale Park de Hoge Veluwe telt maar liefst 45 kilometer aan ruiterpaden. De paden zijn gemarkeerd met paaltjes met een hoefijzer. Ook rijden met aanspanning kan in het Park. 

© Ede Marketing

Paardvriendelijke locaties

Met bijna 200 km aan ruiterroutes kun je dagenlang op pad. Paarden en ruiters zijn dan ook van harte welkom op diverse aanbind- en logeeradressen.

Paardrijden op de Ginkelse Heide

Bij de Ginkelse Heide bij Ede en Otterlo is een dagtocht van 25 km beschikbaar. Hier zijn brede zandpaden (geschikt voor aanspanning), maar ook een leuk kronkelpad.

Ruiterroutes in Ede

Praktische tips bij paardrijden in Ede

© Ede marketing

Startlocaties ruiterroutes

De startlocaties van ruiterroutes liggen verspreid door het gebied. Wil je je tocht beginnen vanaf een bepaalde locatie in het gebied? Bekijk hier de startlocaties.

© Ede Marketing

Voorbereid op pad

Belangrijke en praktische informatie over paardrijden in de gemeente Ede.

© Ede Marketing

Meldpunt paaltjes

Een beschadigd of ontbreked paaltje? Meld het!