Wandelen in Ede

Wandelen in Ede? Goed idee. In Ede vind je ontzettend veel wandelroutes, of je nu op zoek bent naar een gemarkeerde wandelroute, een NS-wandeling of een boswandeling; laat je inspireren, trek je wandelschoenen aan en kom wandelen in Ede. 

Wandeltips Ede

Met een oppervlakte van maar liefst 32.000 hectare en de meest diverse natuurgebieden van Nederland is er voor wandelaars genoeg te ontdekken en genieten in en rond Ede. Elk seizoen heeft zijn charme en geen dag is hetzelfde. Al wandelend door de bossen, over de heide en het Nationale Park de Hoge Veluwe ontdek je al het moois dat de natuur te bieden heeft. Maar kijk ook goed om je heen, zodat je geen unieke plekjes mist! Kies je voor variatie in landschap en afstand? Wandel dan over de populaire klompenpaden over historisch tracé en onverharde paden via boerenland.

 • Lange Afstandswandelingen (LAW) - 10 tot 20 km

  Al wandelend ontdek je al het moois van Ede pas écht goed. En hoe kun je dit nu beter doen dan met een lange afstand wandeling (LAW). 

  Lange Afstandswandelingen (LAW) - 10 tot 20 km
 • Wandelen met kids - tot 5 km

  Op pad met de boswachter, op zoek naar kabouters, een blotenvoetenpad of wandelroutes met opdrachten in de natuur? 

  Wandelen met kids - tot 5 km
 • Wandelroutes tot 10 km

  Op zoek naar een maximaal 2 uur durende wandeling In Ede? Dan kun je genoeg kanten op met deze wandelroutes van maximaal 10 kilometer. 

  Wandelroutes tot 10 km

Top 10 wandelroutes in Ede

In Ede is het heerlijk wandelen, je hebt er wandelroutes te over. Maar welke route kies je dan?

Om het je wat makkelijker te maken hebben wij onze top 10 Edese wandelroutes samengesteld, voorzien van startpunten, bezienswaardigheden en horeca onderweg. 

Bekijk onze top 10
Wandelen in Ede Bos - Bezoek Ede

Wandelen in de natuurgebieden

Uitgestrekte natuur, wild spotten, heidevelden, zandverstuivingen en meer. Dat vind je allemaal in en rondom Ede. Je kunt dan ook perfect wandelen in de verschillende natuurgebieden

En dat wandelen gezond is, weten we allemaal! Maar wat biedt het nu écht voor voordelen? Wij zetten de beste wandelfeitjes en gezonde wandelingen voor je op een rij.

Wandel je fit

Bloggers over Wandelen in Ede

“Alhoewel ik wist dat er in deze omgeving mooie wandelpaden zijn, had ik niet verwacht ook zoveel leuke bezienswaardigheden tegen te komen onderweg. De Koepel, de Celtic Fields en het Middelpunt van Nederland zijn stuk voor stuk de moeite van een bezoekje waard en maken een ‘gewone’ wandeling net iets specialer.”
Antonette Spaan - We12Travel

Ik dacht dit gebied redelijk te kennen, maar ben echt weer verrast door nieuwe bezienswaardigheden.

Blogger Wanda Wandelt

Rolstoeltoegankelijke wandelroutes

Het landschap van de Veluwe bestaat grotendeels uit zandgronden en heidevelden. Daarom heeft de gemeente Ede een aantal verharde paden aangelegd voor rolstoelgebruikers en scootmobielen.

Meer info

Klompenpaden in Ede

Geniet tijdens de wandeling over een Klompenpad van rust, kleinschaligheid en cultuur en natuur.

Bekijk de Klompenpaden hier

Wandelen in het Nationale Park de Hoge Veluwe

Het Nationale Park de Hoge Veluwe is een natuurpark met ruim 5.000 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen. Naast natuur is er ook veel cultuur te bewonderen. Van het Kröller-Müller Museum en het Jachthuis St. Hubertus tot het bezoekerscentrum met het Museonder. Het Park is toegankelijk via drie ingangen; Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen. Vanuit elke entree kun je de mooiste wandelingen maken. 

Meer over dit natuurgebied!
Natuurgebied Ede - NP de Hoge Veluwe - BezoekEde

Wandel-evenementen in Ede

Boeken over wandelen in Ede