Wandelen in Ede

Wandelen in Ede? Goed idee. Met een oppervlakte van maar liefst 32.000 hectare en de meest diverse natuurgebieden van Nederland is er voor wandelaars genoeg te ontdekken en genieten in en rond Ede. Elk seizoen heeft zijn charme en geen dag is hetzelfde.

Wandeltips in Ede

In Ede vind je ontzettend veel wandelroutes, of je nu op zoek bent naar een gemarkeerde wandelroute, een NS-wandeling of een boswandeling; laat je inspireren, trek je wandelschoenen aan en kom wandelen in Ede. Al wandelend door de bossen, over de heide en het Nationale Park de Hoge Veluwe ontdek je al het moois dat de natuur te bieden heeft en verken je ieder detail. Kies je voor variatie in landschap en afstand? Wandel dan over de populaire klompenpaden over historisch tracé en onverharde paden via boerenland.

© Ede Marketing - Maarten Weij

Top 10 mooiste wandelroutes

In Ede is het heerlijk wandelen. Dit is onze de top 10 Edese wandelroutes, inclusief startpunten, bezienswaardigheden en horeca onderweg. Ontdek het hier. 

© Ede Marketing

Lange Afstandswandelingen (LAW)

Al wandelend ontdek je al het moois van Ede pas écht goed. Er is niets beter dan een lange afstand wandeling (LAW). Speciaal voor actieve wandelaars vind je hier de beste routes. 

© Het Nationale Park de Hoge Veluwe

Wandelen met kinderen

Op pad met de boswachter, op zoek naar kabouters, een blotenvoetenpad of wandelroutes met opdrachten in de natuur? Je vindt hier de leukste wandelingen voor en met kinderen.

© Ede Marketing

Klompenpaden

Geniet tijdens de wandeling over een Klompenpad van rust, kleinschaligheid en cultuur en natuur. Bekijk de Klompenpaden hier.

Natuurgebied Ede - NP de Hoge Veluwe - BezoekEde

Natuurgebied Ede - NP de Hoge Veluwe - BezoekEde

© Het Nationale Park de Hoge Veluwe

Gezond de natuur in

Dat wandelen gezond is, weten we allemaal! Maar wat biedt het nu écht voor voordelen? Wij zetten de beste wandelfeitjes en gezonde wandelingen voor je op een rij. Bekijk ze hier.

Reacties van bloggers over Wandelen in Ede

We12Travel: “Alhoewel ik wist dat er in deze omgeving mooie wandelpaden zijn, had ik niet verwacht ook zoveel leuke bezienswaardigheden tegen te komen onderweg. De Koepel, de Celtic Fields en het Middelpunt van Nederland zijn stuk voor stuk de moeite van een bezoekje waard en maken een ‘gewone’ wandeling net iets specialer.”

Blogger Wanda Wandelt! “Ik dacht dit gebied redelijk te kennen, maar ben echt weer verrast door nieuwe bezienswaardigheden.”​

Wandelen in de natuurgebieden

Uitgestrekte natuur, wild spotten, heidevelden, zandverstuivingen en meer. Dat vind je allemaal in en rondom Ede. Je kunt dan ook perfect wandelen in de verschillende natuurgebieden. Bekijk hier de wandelroutes door de verschillende natuurgebieden en kies jouw startpunt! 

Rolstoel-toegankelijke wandelroutes

Het landschap van de Veluwe bestaat grotendeels uit zandgronden en heidevelden. Daarom heeft de gemeente Ede een aantal verharde paden aangelegd voor rolstoelgebruikers en scootmobielen.

Meer info

Meer wandelroutes in Ede?

Kijk voor een overzicht van meer wandelroutes in Ede (variërend van 2,5 tot 16 km) ook op Wandelen in Ede.

Tips: wandelboeken over Ede

© Ede Marketing

Het Vallei en Eempad

Rasverteller en wandelfanaat Fokko Bosker beschrijft 400 kilometer aan onverharde paden, landwegen en lanen in de Gelderse Vallei en de open Eempolders.

Meer info en bestellen!
© Ede Marketing

Wandelen rond Ede

15 wandelingen, tussen de 7 en 15 km, leiden je langs de mooiste plekken rond Ede.

Meer info en bestellen!