Wielrennen in Ede

Wielrennen in Ede is genieten van uitgestrekte Veluwse bossen, heidevelden en schilderachtige landschappen. Gelegen in het hart van de Veluwe, biedt Ede een diversiteit aan uitdagende wielrenroutes voor zowel beginners als ervaren wielrenners. Zin in een wielertocht door de Edese natuur? Hieronder vind je onze tips.

Wielrenroutes rond Ede

Of je nu zoekt naar een rustige fietsrit door het platteland of een uitdagende klim wilt trotseren, er zijn tal van mogelijkheden. Verken wielrenroutes langs historische dorpen, landgoederen en langs de rand van de Hoge Veluwe. Een diversiteit aan wielrenroutes vind je op:

Jaarlijkse wielerevenementen

 • Classico Boretti

  De Classico Boretti is een wielerevenement in Italiaans thema, met afstanden van 70, 120, 165 en 200 km. Deze volledig verzorgde toertocht start en finisht in Ede. 

  Classico Boretti
 • Ronde van Ede

  De jaarlijkse Ronde van Ede is een van de gezelligste, maar ook zwaarste wielerkoersen op amateurniveau in Nederland. Een feest voor deelnemers en toeschouwers!

  Ronde van Ede
 • Simac Ladies Tour

  De Simac Ladies Tour is de belangrijkste etappe-wielerwedstrijd in Nederland voor vrouwen en de enige Women’s World Tour-etappewedstrijd van de Benelux.

   

   

  Simac Ladies Tour

Fietsvriendelijke voorzieningen

Wielerverenigingen in Ede

Voor liefhebbers van wielersport in de omgeving van Ede is er Wielervereninging Ede. WV Ede verzorgt clinics, clubtochten, toertochten en wedstrijden. Bovendien beschikt de vereniging over een eigen wielerparcours van ca. 1200 meter lang aan de Horsterweg 5 te Ede.

Speciaal voor dames die van wielrennen houden is er racefietsclub Zijwiel. Op maandagmiddag en maandagavond worden er afstanden tussen de 40 en 65 km. verreden.

Eten en drinken in Ede

Zin in een kopje koffie, heerlijke lunch, een eenvoudig of juist uitgebreid diner? Geniet voor, tijdens of na het wielrennen in een van de vele restaurants. Vind hier de leukste plekjes!

Restaurants in Ede