Streekproducten in Ede

Eerlijk Eten uit de Streek

Wekelijks verse, duurzame en eerlijke streekproducten in huis? Via Eerlijk Eten uit de Streek kun je abonnementen afsluiten of producten in de webshop bestellen. Allemaal rechtstreeks van de boeren uit de regio. 

© Pixabay

Wijngaard Zuid-Veluwe

Op de geluidswal in de wijk Rietkampen in Ede kun je van dichtbij bekijken hoe de druiven bloeien, groeien en rijpen.

Asperges in Ede Food Valley

Asperges in Ede Food Valley

© Ede Marketing

Veluwse Aspergeboerderij

In de winkel van de Veluwse Aspergeboerderij kun je van maart - juni asperges kopen en veel andere seizoens- en boerderijproducten

© Het Nationale Park de Hoge Veluwe

Parkwinkel

In de Parkwinkel van De Hoge Veluwe kun terecht voor delicatessen uit de omgeving, een geweispan of zelfs wild uit eigen Park! 

© Ede Marketing

Natuurcentrum Veluwe

In de winkel van Natuurcentrum Veluwe zijn diverse streekproducten verkrijgbaar; van honing tot bier, mosterd en snoepjes. 

Eerlijk eten uit de streek

Eerlijk eten uit de streek

© Ede Marketing

Landwinkel Doesburgererf

Een boerderijwinkel met kakelverse scharreleieren, jams, sappen uit de streek, boerenkaassoorten, zuivel, streekbier en nog veel meer! 

Foodvalley Farmvloggers

Heb je altijd al willen weten hoe het eraan toe gaat op de boerderij? Landbouwnetwerk Regio Foodvalley geeft je vanaf nu een kijkje in het dagelijks leven van boeren en boerinnen met de maandelijkse farmvlogs. Kijk mee met de vlog van Boer en Bok of HappyFarmLife. En houdt het YouTubekanaal van Landbouwnetwerk Regio Foodvalley in de gaten voor nieuwe vlogs. 

Bekijk de Farmvlogs hier

Pop-up store: Pantry

Halverwege september 2022 komt er een pop-up store op station Ede-Wageningen genaamd Pantry. Bij deze streekwinkel kunnen lokale ondernemers hun producten aanbieden. Zo wordt het makkelijker om voor gezond, lokaal en duurzaam voedsel te kiezen!

Meer informatie

Streekmarkten en foodevenementen

Smaakfietsroutes

De smaakfietsroutes voeren langs verkooppunten en plattelandswinkels in en rond Ede. Hier vind je ambachtelijke streekproducten zoals asperges, wijn, blauwe bessen, kalfsvlees, honing en bier.
Tip: neem een flinke boodschappentas mee!

Smaakfietsroutes bekijken

Ontdek de Foodvalley - Welke streekproducenten vind je in Ede?