Fietsen in Ede

In en rond Ede liggen veel mooie brede, veilige en comfortabele fietspaden. Deze slingeren door bos en heide en liggen langs de populaire knooppuntenroutes. Op de fiets ontdek je de meest diverse natuurgebieden van Nederland. 

Fietsen over de paarse heidevelden, langs zandverstuivingen, door dennebossen of uitgestrekte grasvlaktes? Fietsen in Ede is eindeloos fietsplezier voor gezinnen, tourfietsers, racefietsers, mountainbikers en... fijnproevers!

Fietsroutes in Ede

Ontdek Ede en de Veluwe op de fiets met deze prachtige fietsroutes.

Bekijk de fietsroutes
© Ede Marketing

Verken de Hoge Veluwe op de fiets

Fietsen in het Park is een ideale manier om de omgeving te verkennen. Maak gratis gebruik van de beroemde Witte Fietsen.

© Ede Marketing

Tips voor onderweg

Heb je voor, tijdens of na je fietstocht zin in een kop koffie, een heerlijke lunch of wil je blijven slapen? Bekijk hier onze tips.

Mooie fietsroutes in Ede

De Gemeente Ede heeft veel oude fietspaden van zand en grind vervangen door mooie brede en comfortabele betonnen fietspaden. De meeste van deze fietspaden liggen langs de populaire knooppuntenroutes en bieden voor elk wat wils.

Singletracks op de Mountainbike?

De natuurgebieden in en rond Ede zijn bij uitstek geschikt om te ontdekken met de mountainkbike of ATB. Routes voor de liefhebbers van klimmen, mul zand en smalle bospaadjes. De routes zijn met zorg door natuur en mountainbike experts uitgezet in het Edese landschap.

Bekijk de MTB-routes

Fietsen langs streekproducenten

Fietsen langs ambachtelijke streekproducten? Verken de speciale Smaakroute en proef zuivel, vlees, brood, vruchten, bier, vers sap, honing en meer... 

Fietsen met smaak!
© Ede Marketing

Fiets huren in Ede

Waar kun je een fiets huren, je band laten plakken of je e-bike opladen?

Startpunten fietsroutes

Waar start je jouw fietsroute in Ede? Bekijk hier de startpunten. 

© Ede Marketing

Plan je eigen fietsroute

Met deze gratis knooppuntenplanner kun je gemakkelijk je eigen route samenstellen. Selecteer de knooppunten en download direct de route.