Eten & drinken in Ede

Een lunch, borrel of diner? Ede biedt volop keuze aan fijne lunchrooms, restaurants en cafés.

Eten in de natuur - BezoekEde

Eten in de natuur - BezoekEde

© Ede Marketing

Eten ín de natuur

Op deze 5 locaties word je omringd door de natuur. 

© Louis Hansel - Unsplash

Lunchen in Ede

Na een heerlijke ochtendwandeling door de natuur en voor je nog even het centrum induikt geniet je op deze plekken van een heerlijke lunch.

© Gemeente Ede

Borrelen in Ede

In de gemeente Ede vind je voldoende gelegenheden om samen met vrienden, collega's of familie heerlijk te borrelen. Bekijk hier onze tips. 

Kindvriendelijk uit eten

Wist je dat je in Ede ook heel goed met kinderen uit eten kunt gaan? Zo vind je hier heerlijke pannenkoekenrestaurants: ook leuk voor volwassenen.

High tea in Ede

Na een lange wandeling, tijdens een middagje shoppen of onderweg bij een fietstocht, op diverse locaties in de gemeente Ede kun je terecht voor een kop thee of een heuse high tea.

Wild eten in Ede

Het najaar is de tijd van wildgerechten. Heerlijk na een herfstwandeling genieten van een knapperend vuurtje en een heerlijke stoofpot of wildbraad… Bij veel restaurants en locaties staat in deze periode een ruime keuze aan wild op de kaart, ook worden meerdere wildfairs gehouden.

Hier kun je wild eten in Ede

Streekproducten

De smaak van Ede proeven? Dat kan bij talloze initiatieven waar échte streekproducten van Ede worden gemaakt en verkocht. Bij verschillende boerderijen en plattelandswinkels koop je eerlijke producten, rechtstreeks bij de boer of kweker. Dit zijn producten uit de regio van biologische en traditionele teelt die met aandacht voor mens, dier en milieu tot stand zijn gekomen. En dat proef je terug.

Meer streekproducten vind je hier

Welke restaurants bezorgen in Ede?

© Unsplash

Coffee to go

Ben je onderweg in Ede en heb je zin in een warme kop koffie? Hier vind je lekkere locaties voor een 'Koffie to go' in Ede.

© Ede Marketing

Deze restaurants bezorgen thuis

Deze restaurants in de gemeente Ede bezorgen je favoriete gerechten bij je thuis! Afhalen is bij veel restaurants ook mogelijk. Bekijk alle opties hier.