Eten & drinken in Ede

Een lunch, borrel of diner? Ede biedt volop keuze aan fijne lunchrooms, restaurants en cafés. Van toprestaurants met Michelinsterren of Gault&Millaut-vermelding, tot eten in de natuur, pannenkoekenrestaurants en heerlijke high-tea's. Zoek je een restaurant dat open is op maandag? Of waar je een coffee to go kunt halen? Op deze pagina hebben we alle opties voor je op een rij gezet. Ook als je een kleine portemonnee hebt, of graag naar een shared dining restaurant gaat. 

 • Eten ín de natuur

  Op deze 5 locaties word je omringd door de natuur. 

  Eten ín de natuur Eten in de natuur - BezoekEde
 • Lunchen

  Na een heerlijke ochtendwandeling door de natuur en voor je nog even het centrum induikt geniet je op deze plekken van een heerlijke lunch.

  Lunchen
 • Borrelen

  In de gemeente Ede vind je voldoende gelegenheden om samen met vrienden, collega's of familie heerlijk te borrelen. Bekijk hier onze tips. 

  Borrelen
 • Kindvriendelijk uit eten

  Wist je dat je in Ede ook heel goed met kinderen uit eten kunt gaan? Zo vind je hier heerlijke pannenkoekenrestaurants: ook leuk voor volwassenen.

  Kindvriendelijk uit eten
 • High tea

  Na een lange wandeling, tijdens een middagje shoppen of onderweg bij een fietstocht, op diverse locaties in de gemeente Ede kun je terecht voor een kop thee of een heuse high tea.

  High tea

De beste terrassen

In Ede kun je op talloze plekken genieten van een fijn terras. Zo zijn er prachtige locaties in de natuur, maar ook in het centrum van de dorpen. Zoek je een terras met veel kindvriendelijke voorzieningen? In Ede is er genoeg te kiezen. ​

Bekijk ze hier

Wild eten in Ede

Het najaar is de tijd van wildgerechten. Heerlijk na een herfstwandeling genieten van een knapperend vuurtje en een heerlijke stoofpot of wildbraad… Bij veel restaurants en locaties staat in deze periode een ruime keuze aan wild op de kaart, ook worden meerdere wildfairs gehouden.

Hier kun je wild eten in Ede

Streekproducten

De smaak van Ede proeven? Dat kan bij talloze initiatieven waar échte streekproducten van Ede worden gemaakt en verkocht. Bij verschillende boerderijen en plattelandswinkels koop je eerlijke producten, rechtstreeks bij de boer of kweker. Dit zijn producten uit de regio van biologische en traditionele teelt die met aandacht voor mens, dier en milieu tot stand zijn gekomen. En dat proef je terug.

Meer streekproducten vind je hier
Honing maken in Ede

Op pad in Ede? Hier haal je to-go gerechten

 • Coffee to go

  Ben je onderweg in Ede en heb je zin in een warme kop koffie? Hier vind je lekkere locaties voor een 'Koffie to go' in Ede.

  Coffee to go
 • Picknick to go

  Ga je op pad in Ede en heb je zin in een lekkere lunch tijdens de wandeling of fietstocht? Op deze locaties vind je lekkere 'Picknick to go' adressen in Ede.

  Picknick to go