Muziek

In voor een muzikale avond? Bezoek een concert in Ede! Van alternatieve muziek bij Poppodium Astrant tot klassieke muziek in de Edesche Concertzaal en van kleine bandjes in het Openluchttheater tot grote orkesten in Akoesticum.

Edesche Concertzaal

De Edesche Concertzaal heeft zich in de afgelopen jaren een plaats in het klassieke concertleven veroverd, en begint nationaal en internationaal bekend te raken. De Edesche Concertzaal staat garant voor alleen de hoogste muzikale kwaliteit die (inter)nationaal meetelt. Het muzikaal aanbod is toegankelijk. Zowel kenners als niet-kenners van klassieke muziek kunnen hun concerten uitkiezen. Door deze combinatie van kwaliteit en toegankelijkheid is de Edesche Concertzaal een trekpleister voor bezoekers uit zowel de lokale en regionale omgeving als uit nationale en internationale (grensstreken) omgeving.

Akoesticum Ede

Akoesticum is een trainingscentrum voor muziek, dans en theater met een groot cultureel doel: talentontwikkeling en een breed aanbod in na- en bijscholing. Ruim 40.000 mensen krijgen hier per jaar de mogelijkheid om in groepsverband aan muziek, dans en theater te doen. Akoesticum verbindt en vraagt om ontmoeting tussen generaties, culturen en podiumkunstdisciplines. Tussen musici, zangers, dansers, acteurs en een breed publiek dat komt kijken of actief meedoet.

Akoesticum Ede - Bezoek Ede

Openluchttheater Ede

Het Openluchttheater Ede is gebouwd in 1936 en biedt 2060 zitplaatsen. Het theater vormt het decor voor uiteenlopende evenementen; van uitvoeringen, shows, festivals, taptoes, kerkdiensten tot concerten.

Poppodium Astrant

Poppodium Astrant is het centrum voor popcultuur in Ede. Popcultuur inspireert jongeren en muziek brengt mensen samen. Astrant gelooft dat cultureel ontwikkelde jongeren bijdragen aan een gelukkiger, socialer en cultureler Ede. Een inspirerende stad die jongeren aan zich bindt. Ede heeft behoefte aan een breder en laagdrempeliger aanbod op het gebied van popcultuur. Het bestaande aanbod verdient aanvulling en uitbreiding, zodat jongeren in hun eigen woonplaats en leefomgeving in aanraking komen met uiteenlopende uitingen van (pop)cultuur. Tijd voor een frisse wind, een vernieuwend tegengeluid om de huidige status quo in balans te brengen. Om een basis te leggen van waaruit jongeren alle ruimte krijgen om hun smaak, creativiteit en identiteit te ontwikkelen.

Poppodium Astrant - BezoekEde

Cultura Ede

Bij Cultura Ede staan gevestigde artiesten en aanstormend talent op het podium. Hier komt muziek oorstrelend dichtbij, want muzikant en toeschouwer zitten in Cultura Ede heel dicht bij elkaar. Een onvergetelijke ervaring. Overstijg het alledaagse en laat je onderdompelen in de muziek die zo goed klinkt in Cultura Ede.

Cultura Ede exterieur met een auto

Huis Kernhem

In het prachtige Huis Kernhem worden op zondag niet alleen kunstexposities gegeven, je kunt er ook terecht voor diverse concerten. De trouwzaal wordt speciaal voor deze concerten omgevormd tot een intieme concertzaal. Tijdens de koffieconcerten - elke tweede of derde zondag van de maand - kun je hier genieten van zowel ervaren musici als van veelbelovende jonge talenten. Elke eerste zondag van de maand wordt er een sfeervol jazz-concert gegeven. 

Concerten en muziek in Ede: