Muziek

In voor een muzikale avond? Bezoek een concert in Ede! Van alternatieve muziek bij Poppodium Astrant tot klassieke muziek in de Edesche Concertzaal en van kleine bandjes in het Openluchttheater tot grote orkesten in Akoesticum.

Muziekfestivals binnenkort in Ede

Concerten en muziek in Ede:

Edesche Concertzaal

De Edesche Concertzaal heeft zich in de afgelopen jaren een plaats in het klassieke concertleven veroverd, en begint nationaal en internationaal bekend te raken. Het toegankelijke programma brengt de hoogste muzikale kwaliteit die (inter)nationaal meetelt. Zowel kenners als niet-kenners van klassieke muziek kunnen hun concerten uitkiezen. Door de combinatie van kwaliteit en toegankelijkheid is de Edesche Concertzaal een trekpleister voor zowel lokale en regionale als (inter)nationale bezoekers.

Akoesticum Ede

Akoesticum is een trainingscentrum voor muziek, dans en theater met een groot cultureel doel: talentontwikkeling en een breed aanbod in na- en bijscholing. Ruim 40.000 mensen krijgen hier per jaar de mogelijkheid om in groepsverband aan muziek, dans en theater te beoefenen. Akoesticum verbindt en vraagt om ontmoeting tussen generaties, culturen en podiumkunstdisciplines. Tussen musici, zangers, dansers, acteurs en een breed publiek dat komt kijken of actief meedoet.

Akoesticum Ede - Bezoek Ede

Openluchttheater Ede

Het Openluchttheater Ede is gebouwd in 1936 en biedt ruim 2.000 zitplaatsen. Het theater vormt het decor voor uiteenlopende evenementen; van uitvoeringen, shows, festivals, taptoes, kerkdiensten tot concerten. Ieder jaar geniet je van juni t/m september van concerten in vele genres: van pop en Nederlandstalig tot klassiek en hiphop. Ook aan de kleinsten is gedacht met een aantal speciale kindervoorstellingen. Op zondagmiddag in juli en augustus worden de Lazy Sundays georganiseerd.

 

Poppodium Astrant

Poppodium Astrant is het centrum voor popcultuur in Ede. Popcultuur inspireert jongeren en muziek brengt mensen samen. Astrant gelooft dat cultureel ontwikkelde jongeren bijdragen aan een gelukkiger, socialer en cultureler Ede. In Astrant kun je genieten van kleine optredens door lokale artiesten, maar ook shows met internationale acts. 

Poppodium Astrant - BezoekEde

Cultura Ede

Bij Cultura Ede staan gevestigde artiesten en aanstormend talent op het podium. Hier komt muziek oorstrelend dichtbij, want muzikant en toeschouwer zitten in Cultura Ede heel dicht bij elkaar. Een onvergetelijke ervaring. Overstijg het alledaagse en laat je onderdompelen in de muziek die zo goed klinkt in Cultura Ede.

Cultura Ede exterieur met een auto

Huis Kernhem

In het prachtige Huis Kernhem worden op zondag niet alleen kunstexposities gegeven, je kunt er ook terecht voor diverse concerten. De trouwzaal wordt speciaal voor deze concerten omgevormd tot een intieme concertzaal. Tijdens de koffieconcerten - elke tweede of derde zondag van de maand - kun je hier genieten van zowel ervaren musici als van veelbelovende jonge talenten. Elke eerste zondag van de maand wordt er een sfeervol jazz-concert gegeven.