Sport in Ede

Professionele sportevents in Ede

WK Volleybal 2022

Het wereldkampioenschap volleybal voor vrouwen wordt in 2022 gehouden in Nederland en Polen. De officiële opening van het WK dames volleybal vindt plaats in Ede. Daarom gaat Ede events ontwikkelen, gekoppeld aan het WK.

Meer info

Topsporters uit Ede

BMW IBSF World Cup Bobsleigh & Skeleton 2020/2021!
Photo: IBSF | Viesturs Lacis

BMW IBSF World Cup Bobsleigh & Skeleton 2020/2021! Photo: IBSF | Viesturs Lacis

© Photo: IBSF | Viesturs Lacis

Kimberley Bos - Skeleton

Kimberley Bos nam vanaf 2009 deel aan de nationale jeugdselecties bobsleeën. In 2012 won ze met Mandy Groot brons op de Olympische Jeugdwinterspelen. In 2013 maakte ze de overstap naar skeleton. In 2016 won ze zilver op het WK junioren. In 2018 deed ze als eerste Nederlandse skeletonster mee aan de Olympische Winterspelen. Begin 2022 won zij als eerste Nederlandse ooit de eindzege in het wereldbekerklassement en zette zij ook de Europese titel op haar naam! In februari 2022 doet zij mee aan de Olympische Winterspelen. 
 

© Rick den Hartog

Rick den Hartog - Karten

Als kind wilde Rick al racen en dat is gelukt. Meerder keren sleepte hij titels in de wacht. In 2019 ontwikkelde Rick tevens een ambitie: de kartsport toegankelijk maken voor elk kind in Nederland met een unieke Race Academy op zes kartbanen in Nederland. 

Mooie sportinitiatieven in Ede

Sports Valley Gelders Vallei

Sports Valley is het sportmedisch expertisecentrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Hier kunnen sporters terecht voor alle zorg rondom sport gerelateerde problemen; van beginnende sporters tot aan olympiërs en paralympiërs.

Meer info

Van der Knaaphal

De Van der Knaaphal, de topsporthal van Ede, is een inspirerende plek waar je als sporter en student jezelf kunt ontwikkelen. Alles is erop gericht het beste uit jezelf te halen. Topsport, recreatieve sport, onderwijs en paramedische expertise in één duurzaam gebouw. De hal is dé ontmoetingsplek van de Kenniscampus Ede. Studenten van het Dulon College, (top)sportclubs en individuele sporters kunnen hier samen sporten, leren, eten en ontspannen.

Meer info