Sport in Ede

Sportevents in Ede

Topsporters uit Ede

 • Kimberley Bos - Skeleton

  Kimberley Bos nam vanaf 2009 deel aan de nationale jeugdselecties bobsleeën. In 2012 won ze met Mandy Groot brons op de Olympische Jeugdwinterspelen. In 2013 maakte ze de overstap naar skeleton. In 2016 won ze zilver op het WK junioren. In 2018 deed ze als eerste Nederlandse skeletonster mee aan de Olympische Winterspelen. Begin 2022 won zij als eerste Nederlandse ooit de eindzege in het wereldbekerklassement en zette zij ook de Europese titel op haar naam! In februari 2022 heeft ze een bronzen medaille gewonnen op de Olympische Winterspelen. 
   

  Kimberley Bos - Skeleton BMW IBSF World Cup Bobsleigh & Skeleton 2020/2021!
Photo: IBSF | Viesturs Lacis
 • Rick den Hartog - Karten

  Als kind wilde Rick al racen en dat is gelukt. Meerder keren sleepte hij titels in de wacht. In 2019 ontwikkelde Rick tevens een ambitie: de kartsport toegankelijk maken voor elk kind in Nederland met een unieke Race Academy op zes kartbanen in Nederland. 

  Rick den Hartog - Karten
 • Eva Hovenkamp - sprintster

  Eva Hovenkamp is een Nederlandse sprintster gespecialiseerd in de 100 meter en 200 meter én een van de Nederlandse recordhoudsters op de 4 x 400 meter estafette. 

  Eva Hovenkamp - sprintster
 • Ennio Dal Pont - Windsurfen

  De half-Nederlands, half-Italiaanse Ennio Dal Pont windsurft al meer dan 12 jaar. Hij wil bij de beste windsurfers van de wereld horen en traint daar hard voor. Dankzij dit harde trainen heeft hij een Wereldtitel bij de Jeugd in Formula klasse gewonnen en een 3e plaats bij de slalom. Op de Wereldtour bij de mannen heeft hij recent de 18e plaats in de slalom behaald. 

  Ennio Dal Pont - Windsurfen

Mooie sportinitiatieven in Ede

Sports Valley Gelders Vallei

Sports Valley is het sportmedisch expertisecentrum van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Hier kunnen sporters terecht voor alle zorg rondom sport gerelateerde problemen; van beginnende sporters tot aan olympiërs en paralympiërs.

Meer info

Van der Knaaphal

De Van der Knaaphal, de topsporthal van Ede, is een inspirerende plek waar je als sporter en student jezelf kunt ontwikkelen. Alles is erop gericht het beste uit jezelf te halen. Topsport, recreatieve sport, onderwijs en paramedische expertise in één duurzaam gebouw. De hal is dé ontmoetingsplek van de Kenniscampus Ede. Studenten van het Dulon College, (top)sportclubs en individuele sporters kunnen hier samen sporten, leren, eten en ontspannen.

Meer info