Point Growth


Bezienswaardigheid
Ede

Contact

Point Growth
Torenstraat/Grotestraat
6711AN Ede
Plan je route

vanaf jouw locatie

Meer over de kunstenaar

Vlak voor de Oude Kerk staat een grote glanzende bol waar uit een tak van brons groeit die naar de hemel reikt. Point Growth - groeipunt - sta…

Vlak voor de Oude Kerk staat een grote glanzende bol waar uit een tak van brons groeit die naar de hemel reikt. Point Growth - groeipunt - staat symbool voor het leven. Het kunstwerk is als een zaadje dat openbarst en waaruit nieuw leven voortkomt. Symbool van de natuur in het centrum van Ede, als hoop en verwachting voor de toekomst. Dit kunstwerk staat in het hart van Ede. Een plek waar mensen wonen, werken, winkelen en plezier maken. De glanzende bol weerspiegelt het dagelijks leven, de seizoenen, de wolken voortgedreven door de wind, de zon en de maan en de ruimte om het beeld heen. Zo wordt het onderdeel van tijd en ruimte en verovert zijn plek. Het kunstwerk nodigt uit om bij stil te staan en om eromheen te lopen, om je te spiegelen en de wereld om je heen dagelijks te zien veranderen.

Het beeld is gemaakt door de Zuid Koreaanse kunstenaar Lim Dong-Lak. Lim Dong-Lak is geïnteresseerd in wat visuele vormen kunnen toevoegen aan de stedelijke omgeving en hun positieve bijdrage daaraan. Hij is zich bewust van het sociale aspect van stedelijke ruimtes en is overtuigd dat sculpturen sociale en culturele aspecten kunnen beïnvloeden.

‘Point Growth’ is een schenking van het HvA cultuurfonds aan de gemeente Ede.

Locatie