Klompenpaden in Ede

Klompenpaden staan garant voor de mooiste wandelingen op de Veluwe. Wandelend over landgoederen, herstelde historische paden en dwars door boerenland is er genoeg te ontdekken en beleven. Geniet tijdens een klompenpaden-wandeling van rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur.

​Dit zijn de Klompenpaden in Ede:

Tip! Wandel eens een Klompenpad Food

Ede heeft maar liefst twee speciale Food Klompenpaden. Tijdens het wandelen van een Klompenpad Food pluk je onderweg allerlei lekkere wilde ingrediënten en koop je streekproducten. Daar kun je dan na de wandeling mee gaan koken.

© Ede Marketing

Doesburgermolenpad (8 km)

Langs het Klompenpad Doesburgermolenpad zijn allerlei lekkere wilde ingrediënten te vinden, zoals melganzevoet, nagelkruid, zevenblad, brandnetel en beukennootjes

© Ede Marketing

Harsloërpad (13 km)

Langs het Klompenpad Harsloërpad zijn allerlei lekkere wilde ingrediënten te vinden, zoals Pinksterbloem, lijsterbessen en bramen.

"Mijn allereerste Klompenpad: Meulunterenpad"

Marko Barendregt van de website Bestemming Buitenlucht, schreef een blog over zijn allereerste Klompenpad-wandelig. "Ik was, zeg maar, nog een “klompenpadmaagd”. Op zich is dat niet zo heel verwonderlijk. Ik woon in het Zuiden en de klompenpaden zijn alleen in Utrecht en Gelderland. Maar nu ik toch op bezoek ben bij het Middelpunt van Nederland maak ik meteen gebruik van de gelegenheid. Er zijn in Ede 11 Klompenpaden en eindelijk kan ik met eigen klompen ervaren wat er nou zo bijzonder aan is".

Lees verder...