Klompenpaden in Ede

Klompenpaden staan garant voor de mooiste wandelingen op de Veluwe. Wandelend over landgoederen, herstelde historische paden en dwars door boerenland is er genoeg te ontdekken en beleven. Geniet tijdens een klompenpaden-wandeling van rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur.

​Dit zijn de Klompenpaden in Ede:

Tip! Wandel eens een Klompenpad Food

Ede heeft als enige plaats in Gelderland een Klompenpad Food. Tijdens het wandelen van een Klompenpad Food pluk je onderweg allerlei lekkere wilde ingrediënten en koop je streekproducten. Daar kun je dan na de wandeling mee gaan koken.

Het Klompenpad Food in Ede is het Doesburgermolenpad. 
In de speciale folder staat meer info over plukplekken, streekwinkels en recepten.

Download de folder

Brochures Klompenpaden
De brochures van De Klompenpaden zijn verkrijgbaar bij diverse horeca, boekhandels, lokale VVV’s en (zorg)boerderijen. VVV Otterlo/Novy de Vakman heeft vrijwel alle folders op voorraad.

Klompenpaden App
Naast de bestaande folders is er ook een Klompenpaden app. Met deze app verdwaalt u nooit en ontdekt u de verhalen van de streek via filmpjes, geluidsfragmenten en historische documenten. De Klompenpaden app is gratis te downloaden in de appstore en Google play.

Klompenpad inkorten of verlengen
De meeste Klompenpaden kunnen zowel verkort als verlengd worden. In het veld en op de routekaart in de folder staat aangegeven waar de route verkort of verlengd kan worden. De wandelaar kan ook een aantal Klompenpaden combineren en zo (meerdaagse) tochten maken.