Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Het Nationale Park de Hoge Veluwe is een natuurpark met ruim 5.000 hectare bos, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen. Naast natuur is er ook veel cultuur te bewonderen. Van het Kröller-Müller Museum en het Jachthuis St. Hubertus tot het bezoekerscentrum met het Museonder. Het Park is toegankelijk via drie ingangen; Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen.
 

Lonely Planet tipt het Nationale Park de Hoge Veluwe!

Nederland staat genoemd als nummer 7 in de top 10 'Best in Travel 2020' van Lonely Planet. In de notering is er speciale aandacht voor het Nationale Park de Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum. Deze locaties worden getipt om in 2020 te bezoeken. 

Lees meer...

Wildcam Het Nationale Park De Hoge Veluwe

Kijk live mee met de wildcam van Het Nationale Park De Hoge Veluwe en spot het wild van de Veluwe!

Kijk live naar wild!
Live Wildcam
  • Live Wildcam

Het Nationale Park De Hoge Veluwe in cijfers

Het Nationale Park De Hoge Veluwe beslaat een natuurgebied van 5.400 hectare, waarvan 3.200 hectare bos, 2.100 hectare heide en 60 hectare stuifzand. Het Park heeft 3 ingangen: in Hoenderloo, Otterlo en Schaarsbergen, waarbij ingang Otterlo het meest bezocht wordt. Het Park trekt jaarlijks zo'n 550.000 bezoekers, waarvan zo'n 345.000 mensen ook het in het Park gelegen Kröller-Müller Museum bezoeken. Het Park is het leefgebied van ongeveer 30 moeflons, 180 edelherten, 200 reeën, 50 wilde zwijnen en een onbekend aantal damherten, maar het precieze aantal verschilt door de seizoenen heen.