Wandeling door de Sysselt

Afstand:
4.7 km
Duur:
1 uur

Kenmerken

Wandel de rode paaltjesroute door de Sysselt en geniet van dit afwisselende natuurgebied. Deze route is 4,7 km lang, dus ook een leuke, stevige wandeling voor (klein)kinderen!

Over de Sysselt
De Sysselt kenmerkt zich als gevarieerd gebied. Het bestaat voornamelijk uit uitgestrekt loof- en naaldbosgebied, maar je vindt er ook heidevelden en oude beplante stuifzanden. Ooit maakte de Sysselt deel uit van het zogeheten 'Moftbos', dat behoorde tot de domeinen van de hertogen van Gelre.

Klauteren in het Paradijs
De route loopt langs een klein gebied dat het Paradijs heet. In dit open stuk stuifzandgebied met dennenbomen kunnen kinderen klimmen en hutten bouwen. Rust ondertussen zelf uit op een van de (picknick)bankjes.

Kijk hier voor de rode paaltjesroute over de Sysselt.

De Sysselt is minder goed bereikbaar voor auto’s vanwege werkzaamheden aan de weg. Advies: parkeren bij P+R Ede – Wageningen / Akoesticum aan de Doctor Hartogsweg 3 te Ede. Vanaf daar is het ongeveer 6 minuten lopen naar de Sysselt.  

Dit ga je zien

Startpunt: Parkeerplaats Noorderbos/Nieuwe Kazernelaan
Nieuwe Kazernelaan
6711 JC Ede
Eindpunt: Parkeerplaats Noorderbos/Nieuwe Kazernelaan
Nieuwe kazernelaan
Ede

Beschrijving

Startpunt: Parkeerplaats Noorderbos/Nieuwe Kazernelaan
Nieuwe Kazernelaan
6711 JC Ede

De rode paaltjesroute loopt door de Sysselt, een afwisselende natuurgebied. De route is 4,7 km lang, dus ook een leuke, stevige wandeling voor (klein)kinderen!

Startpunt
Deze route begint op Parkeerplaats Noorderbos/Nieuwe Kazernelaan.

Openbaar vervoer
Natuurgebied de Sysselt ligt vlabij Station Ede-Wageningen. Vanaf perron 1 loop je over het Mauritskazerne in ongeveer 15 minuten naar het startpunt.

Route volgen
Deze route wordt gemarkeerd met rode paaltjes.

Honden
In natuurgebied de Sysselt zijn honden welkom en mogen hier zelfs los lopen. Let wel op dat er een maximum geldt van 2 honden per begeleider.

Eindpunt: Parkeerplaats Noorderbos/Nieuwe Kazernelaan
Nieuwe kazernelaan
Ede