Wildwandeling langs de akkers van Oud-Reemst

Afstand:
1.0 km
Duur:
15 minuten

Kenmerken

De wildwandeling langs de akkers van Oud-Reemst is een korte rondwandeling. Halverwege de route is een observatiepost waar je wild kunt spotten. Tip: loop deze wandeling met (klein)kinderen en leer ze meer over het wild op de Veluwe.

Op avontuur langs de akkers
Deze avontuurlijke route is ideaal voor wie veel wil zien, maar niet ver wil of kan lopen. Passeer heuvelachtig bos, de akkers van Oud-Reemst en geniet halverwege de wandeling van het uitzicht over het uitgestrekte heideveld. Grote kans dat je daar uitkijkt op de pony's en de Spaanse Sayaguesa-runderen. Misschien zie je ook wel een wild zwijn, ree of edelhert. 

Paradijs voor kinderen
Deze route kent een aantal prettige tussenstops waar je iets kunt doen. In de speelnatuur van OERRR kunnen kinderen lekker spelen in de natuur. Daarnaast kun je speuren bij wildobservatiepost, de wroetsporen van wilde zwijnen nagaan en een historische akker bezichtigen.

Rolstoeltoegankelijke route
Het pad bestaat uit halfverhard materiaal en is daardoor ook geschikt voor rolstoelen, kinderwagens en mensen die voor het wandelen afhankelijk zijn van een stevige en vlakke ondergrond. In verband met de hellingen wordt rolstoelgebruikers geadviseerd de tocht wel onder begeleiding te doen.

Kijk op de website van Natuurmonumenten voor meer informatie over deze wandelroute.

Dit ga je zien

Startpunt: Hardewijkerweg 1 A
6731 ST Otterlo
Eindpunt: Hardewijkerweg 1 A
6731 ST Otterlo

Beschrijving

Startpunt: Hardewijkerweg 1 A
6731 ST Otterlo

Tijdens deze rondwandeling zie je veel in een korte tijd. Loop langs de heuvels, geniet van de akkers van Oud-Reemst en kijk uit over heidevelden bij de wildobservatiepost.

Startpunt
Het startpunt van deze rondwandeling is Parkeerplaats Planken Wambuis/Oud-Reemst.

Parkeren
Er is ruime parkeergelegenheid bij het startpunt.

Openbaar vervoer
Het startpunt is bereikbaar met het openbaar vervoer. Stap uit bij bushalte Oud-Reemsterweg en loopt nog 150 meter naar het startpunt.

Route volgen
De route is gemarkeerd met bruine pijlen.

Rolstoelvriendelijkheid
Deze tocht is rolstoelvriendelijk. In verband met de hellingen wordt rolstoelgebruikers geadviseerd de tocht wel onder begeleiding te doen.

Honden
In natuurgebied Planken Wambuis zijn honden welkom, mits aangelijnd.

Eindpunt: Hardewijkerweg 1 A
6731 ST Otterlo