MTB-Route Otterlo

Afstand:
18,0 km
Duur:

Route info

Download GPX

Kenmerken

Ben jij enthousiast te maken voor een stevig rondje mountainbiken? Dan kom je met deze 18 km lange tocht in Otterlo zeker aan je trekken! 

Let op: Deze route is geschikt voor gevorderde MTB-ers. 

Deze gemarkeerde route start bij Otterlo Events en is onderdeel van een mountainbike netwerk MTB Zuid-Veluwe. Wat mag je verwachten? Snelle singletracks, steile klimmen en snelle afdalingen. Terwijl je goed onderweg bent om je langs bekende plekken, zoals EuroParcs de Zanding, kom je ook het Technical Trail Feature op het spoor. Let wel: deze is bedoeld voor de wat meer ervaren MTB-ers! Geen zorgen, je sluit vanzelf weer aan op de hoofdroute. Wie neem jij mee voor deze ruige tocht?

Kijk hier voor meer informatie.

Er wordt in deze route veel gebruik gemaakt van hoogteverschillen in de omgeving en de mooie natuurgebieden. Samen met de route Lunteren deelt deze route het beruchte ‘Area51’ gedeelte met steile klimmen en pittige afdalingen. Deze route is uitdagend voor beginners.

Er wordt in deze route veel gebruik gemaakt van hoogteverschillen in de omgeving en de mooie natuurgebieden. Samen met de route Lunteren deelt deze route het beruchte ‘Area51’ gedeelte met steile klimmen en stevige afdalingen waarbij je goed alert moet zijn. Dit gedeelte is erg pittig voor beginners. Voor de technisch gevorderde mtb-ers is er bij de Zanding een extra uitdaging toegevoegd door een technisch moeilijk gedeelte dat via een aparte singletrack is bewegwijzerd. De route kan gekoppeld worden aan de routes van Ede (rood) en Lunteren (paars).

De route Otterlo voert door het natuurgebied De Zanding en Mossel in Otterlo en het Roekelse Bos. Tevens gaat de route over het bosterrein van zorginstelling ‘s Heerenloo.

Dit ga je zien

Startpunt: Mosselsepad 28
6731 SM Otterlo
1

Theehuis De Roek

Roeklaan 24
6733 SR Wekerom
Theehuis De Roek
2

EuroParcs De Wije Werelt

EuroParcs De Wije Werelt
Arnhemseweg 100
6731 BV Otterlo
EuroParcs De Wije Werelt Camping De Wije Werelt huisje
3

Natuurmeer de Zanding

Vijverlaan 1
6731 CK Otterlo
Natuurmeer de Zanding
Eindpunt: Mosselsepad 28
6731 SM Otterlo