Klompenpaden in Ede

Klompenpaden staan garant voor de mooiste wandelingen op de Veluwe. Wandelend over landgoederen, herstelde historische paden en dwars door boerenland is er genoeg te ontdekken en beleven. Geniet tijdens een klompenpaden-wandeling van rust, kleinschaligheid en de combinatie van cultuur en natuur.

Dit zijn de Klompenpaden in Ede:

Ook een Klompenpad in Ede wandelen?

"Mijn allereerste Klompenpad: Meulunterenpad"

Marko Barendregt van de website Bestemming Buitenlucht, schreef een blog over zijn allereerste Klompenpad-wandeling. "Ik was, zeg maar, nog een “klompenpadmaagd”. Op zich is dat niet zo heel verwonderlijk. Ik woon in het Zuiden en de klompenpaden zijn alleen in Utrecht en Gelderland. Maar nu ik toch op bezoek ben bij het Middelpunt van Nederland maak ik meteen gebruik van de gelegenheid. Er zijn in Ede 11 Klompenpaden en eindelijk kan ik met eigen klompen ervaren wat er nou zo bijzonder aan is".

Lees verder...

Doesburgermolenpad

Natuurvlogger Youri Jongkoen trekt de Edese natuur in en wandelt het Doesburgermolenpad. Dit is een van de vele Klompenpaden die in Ede te vinden zijn. Extra bijzonder is dat dit een Klompenpad Food is. Onderweg kun je dan allerlei ingrediënten plukken voor een maaltijd en bij diverse verkooppunten kun je bijpassende streekproducten kopen. Youri start bij Landgoed Kernhem en passeert onderweg de Doesburgermolen en diverse horeca.

Doesburgermolenpad - Youri Jongkoen
  • Doesburgermolenpad - Youri Jongkoen