Woest&Bijster

Kunstfestival in Ede

Laat je deze zomer verrassen op het site-specific art festival Woest&Bijster: een kunstfestival in de gemeente Ede. Tijdens Woest&Bijster geniet je van kunstwerken en voorstellingen die speciaal gemaakt zijn voor de plaats waar ze staan of plaatsvinden. Of ontdek de beeldenroute en artists in residence. Alles gemaakt voor en geïnspireerd op de natuur van de Zuid-Veluwe. Het is een feest voor je zintuigen en je verbeelding! 

Wanneer vindt Woest&Bijster plaats?

In 2022 kun je de kunstwerken van Woest&Bijster bezoeken van 6 augustus tot en met 30 oktober.

Theaterweek Woest&Bijster

Naast de beeldenroute is er ook een locatietheaterweek. Tijdens deze theaterweek zijn er 7 verschillende voorstellingen te bezoeken op bijzondere locaties in het gebied. Het theaterfestival vindt plaats van 22 tot en met 30 oktober. 

Meer info & tickets
Theaterweek Woest&Bijster
 • Theaterweek Woest&Bijster

19X Verrassende kunst in een afwisselend landschap

Bezoekers gaan fietsend op ontdekkingstocht langs 19 kunstwerken. Deze zijn te vinden in de natuurgebieden rondom Ede, Otterlo, Bennekom, Renkum en Wageningen. De werken laten bezoekers met andere ogen naar de eeuwenoude landschappen kijken.

Op de lijst staat jong veelbelovend talent, zoals Lucas Sloot en Joëlle Snijders en gerenommeerde kunstenaars als Rob Sweere, Hart van Veen of het duo Aris de Bakker/Karola Pezarro

Praktische info

 • Kunstenaars Woest&Bijster

  De selectiecommissie heeft een mix van 19 vooraanstaande of jonge kunstenaars naar de Veluwe gehaald. Op de lijst staat jong veelbelovend talent, zoals Lucas Sloot en Joëlle Snijders, maar ook gerenommeerde kunstenaars als Rob Sweere, Hart van Veen of het duo Aris de Bakker/Karola Pezarro.

  Kunstenaars Woest&Bijster
 • Verkooppunten routekaart

  De kunstwerken zijn tijdens het festival te bezoeken met behulp van een routekaart. Deze zijn verkrijgbaar bij diverse verkooppunten in de regio van Woest&Bijster. 

  Verkooppunten routekaart
 • Startpunten Woest&Bijster

  Voor bezoekers staan er drie afwisselende fietstochten vol verrassende kunst op het programma. Onderweg is het genieten van heidevelden, oeroude bossen en grote verlaten stuifzandlandschappen. Dit zijn de startpunten:

  Startpunten Woest&Bijster
 • Overnachten?

  Een fijn hotel, sfeervolle Bed & Breakfast of gezellig vakantiepark tijdens het bezoek aan Woest&Bijster? 

  Overnachten?
 • Eten & drinken

  Woest&Bijster combineren met een smakelijke lunch, borrel of diner? In de dorpen van de gemeente Ede is er genoeg keuze voor fijne lunchrooms, restaurants en cafés.

  Eten & drinken

Meer buitenkunst

In Ede ligt de kunst letterlijk op straat. Op pleinen, rotondes, plantsoenen, schoolpleinen en straten vind je beelden, tableaus, streetart en kunstwerken. Tijdens een wandeling door het centrum van de dorpen, in de natuur, bij musea of op onverwachte plekken... Laat je verrassen!

Bekijk buitenkunst in Ede