Jachthuis Sint Hubertus

Naast het wereldberoemde Kröller-Müller Museum herbergt Het Nationale Park De Hoge Veluwe ook Jachthuis Sint Hubertus. Dit is het voormalige buitenverblijf van het echtpaar Kröller-Müller en wordt gezien als één van de belangrijkste gebouwen in Nederland. Het Nationale Park De Hoge Veluwe organiseert regelematig rondleidingen in en rondom het Jachthuis waarbij je meer te weten komt over de geschiedenis van dit indrukwekkende gebouw. 

Architect Berlage

De beroemde architect Berlage heeft het Jachthuis ontworpen, geïnspireerd op het Engelse country house. Vanuit de karakteristieke toren heb je een weids uitzicht over de omgeving, wat een wens van het echtpaar Kröller-Müller was.

Met het Jachthuis toont Berlage een overdaad aan aandacht voor het ambacht van het ontwerpen. Dat is één van de redenen waarom het Jachthuis zowel in binnen- als buitenland groot aanzien geniet. 

Meer info

In de buurt van het Jachthuis

 • Kröller-Müller Museum

  In het Kröller-Müller Museum beleef je een unieke combinatie van kunst, architectuur en natuur. Je vindt hier de tweede grootste Van Gogh-verzameling en daarnaast bevat de collectie topstukken van Pablo Picasso, Piet Mondriaan en meer moderne meesters.

  Kröller-Müller Museum Kroller Muller Museum van Gogh - BezoekEde.jpg
 • Museonder

  Benieuwd naar wat er onder het aardoppervlak leeft? In het Museonder ga je steeds dieper de bodem in om te belanden in het middelpunt van de aarde. 

  Museonder Museonder - Het Nationale Park de Hoge Veluwe
 • Parkpaviljoen

  In het multifunctionele publieksgebouw bevindt zich zowel het restaurant, met een gevarieerde menukaart, als de Parkwinkel waar je een breed assortiment kunt shoppen. 

  Parkpaviljoen