Ontdek de lokale groentetuinen

Wil jij smakelijke producten rechtstreeks van het land kopen? Dan kun je in de omgeving van Ede bij verschillende boeren terecht. Bij de Groenerie in Harskamp ben je van harte welkom in de boerderijwinkel. Of bestel je groenten online via de webwinkel. In Barneveld vind je twee locaties waar je voor verse, lokaal-geproduceerde groenten aan het juiste adres bent. En ook leuk: je kunt meteen zelf de groentetuin ontdekken. Te koop zijn de groenten van het seizoen.

Klik op de groentetuinen hieronder om de openingstijden te bekijken. 

Bezoek de groentetuinen

Fietsen langs streekproducten

Wil je nog meer streekproducenten ontmoeten of producten rechtstreeks bij de boer kopen? Stap dan op de fiets en ontdek de Proeftuin! Met deze vier unieke Smaakfietsroutes ontdek je amabachtelijke streekproducten, van zuivel, brood en vlees tot vers sap, honing en meer! 

Bekijk de Smaakfietsroutes
Twee mensen op een fiets met streekproducten in gemeente Ede

Over het project

Richard Hardeman van de Groenerie in samenwerking met 's Heeren Loo en de Barneveldse boeren van Vallei Streekgroente werken met veel enthousiasme aan het telen van groenten. Om de groenteproductie in de regio rendabel te maken vraagt dit meer kennis, vaardigheden en meer verkoop in de regio. Deze uitdagingen vormen de basis voor de gezamenlijke aanpak, gefinancierd vanuit een Europese POP3 subsidie. De organisaties werken samen aan het verhogen van de kennis in het telen van de groenten en het verwerken van de groenten zodat het beter en op andere manieren geschikt is voor de verkoop. Daarnaast wordt gewerkt aan het verbeteren van de afzet naar bestaande en nieuwe klanten en de ontwikkeling van de benodigde marketing en communicatie. 

Mede mogelijk gemaakt door:

  • Vallei Streekgroente
  • Gemeente Ede
  • 's Heeren Loo
  • De Groenerie