Lonely Planet tipt Het Nationale Park de Hoge Veluwe

Nederland staat genoemd als nummer 7 in de top 10 'Best in Travel 2020' van Lonely Planet. In de notering is er speciale aandacht voor het Nationale Park de Hoge Veluwe en het Kröller-Müller Museum. Deze locaties worden specifiek genoemd als tip om in 2020 te bezoeken. 

Nederland in de Lonely Planet top 10

Nederland is opgenomen in de top 10 van Lonely Planet Best Travel 2020. Dit omdat er vele festiviteiten gaan plaatsvinden, waaronder Koningsdag en het Eurovisie Songfestvial. Ook is 2020 het jaar dat Nederland 75 jaar vrijheid viert na het einde van de Tweede Wereldoorlog. Volgens de populaire reissite is Amsterdam altijd een bezoek waard, maar ook de de rest van het land zit nog vol verrassingen. Het Nationale Park de Hoge Veluwe is daar één van. 

De moerassen, heidevelden, oude dennen-, eiken- en beukenbossen met spechten en edelherten en open zandvlakten zijn reden genoeg om dit 5500 hectare grote nationale park te bezoeken

Lonely Planet over Het Nationale Park de Hoge Veluwe

Lonely Planet tipt: Kröller-Müller Museum

Het kunstmuseum met Van Gogh-werken en het sensationele beeldenpark bezaaid met hedendaagse kunstwerken zijn volgens Lonely Planet een bezoek waard: "Vergaap je aan Van Gogh meesterwerken in dit museum van wereldklasse in het centrum van het park. Opvallende installaties en sculpturen van hedendaagse kunst vullen het uitgestrekte, schaduwrijke terrein van het museum"

Meer over het museum
Kroller Muller - Kinderen bij De aardappeleters Vincent van Gogh, photo_ Wieneke Hofland

Actief & Cultureel genieten op de Hoge Veluwe 
 

Het Nationale Park de Hoge Veluwe telt talloze fietspaden en 42 km wandelpaden. In het park levern aanzienlijke populaties van wilde zwijnen, rammen en edelherten zwerven hier wild en kunnen het beste worden gezien op observatiepunten ten zuiden van het Kröller-Müller Museum. Aan de noordrand is Jachthuis Sint Hubertus de landelijke residentie aan het meer gebouwd voor de Kröller-Müller familie.

bron: Lonely Planet