Wildwandeling Wekeromse Zand

Afstand:
3.0 km
Duur:
40 minuten

Kenmerken

Een korte wildwandeling maken? Dan is dit rondje over het Wekeromse Zand van ongeveer 3 km een aanrader. Onderweg loop je langs een wildobservatieplaats.

Over het Wekeromse Zand
Het Wekeromse Zand is een natuurgebied van ruim 500 hectare ten zuidwesten van Wekerom. Dit natuurgebied bestaat uit bos, heide en bouwland én een uniek stuifzandgebied. Dat is bijzonder, want actief stuivend zand komt in Noord-West Europa bijna niet meer voor.

Vind de rust
Het Wekeromse Zand staat bekend als een rustig gebied. De omgeving leent zich uitstekend om wild te spotten. Vooral tijdens de schemering is de kans groot om wild zoals zwijnen, reeën, vossen en moeflons te zien. Houd er echter rekening mee dat het niet toegestaan is om je na zonsondergang nog in het gebied te begeven. Tijdens deze tocht over het Wekeromse Zand kom je ook langs een rustgebied voor dieren. 

Kijk hier voor meer informatie over de wandelroute.

Dit ga je zien

Startpunt: Vijfsprongweg
6733 JH Wekerom
Eindpunt: Vijfsprongweg
6733 JH Wekerom

Beschrijving

Startpunt: Vijfsprongweg
6733 JH Wekerom

Deze route is een korte wildwandeling. Onderweg loop je langs een wildobservatieplek waar je met geluk zwijnen, reeën, vossen en moeflons kunt spotten. 

Startpunt
Het startpunt van de route is het draaihekje bij de ingang naar het Wekeromse Zand.

Parkeren
Bij het startpunt is beperkt parkeergelegenheid. Een alternatieve parkeerplek is de Parkeerplaats IJzertijdboerderij. Deze ligt ongeveer een kilometer ten westen van het startpunt van de route, eveneens aan de Vijfsprongweg.

Honden
In natuurgebied het Wekeromse Zand zijn honden niet toegestaan in verband met de loslopende moeflons.

Markering
Deze route is niet gemarkeerd.

Eindpunt: Vijfsprongweg
6733 JH Wekerom