Wandelroute Vlinderdas4kids

Afstand:
3.0 km
Duur:
1 uur 30 minuten

Route info

Download GPX

Kenmerken

De route genaamd "Vlinderdas4kids" is een educatieve wandeling voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar in het gebied de Vlinderdas, vlakbij de Edese en Ginkelse heide. De lengte is 3 kilometer en als je rustig loopt, doe je daar ongeveer anderhalf uur over.

Tijdens de wandeling vind je paaltjes met een QR-code. Als je die scant, hoor je een verhaal dat wordt verteld door dieren die leven of geleefd hebben in dit gebied. De kinderen krijgen ook verschillende opdrachten om tijdens de tocht uit te voeren, zoals: Wie kan er net zo ver springen als een eekhoorn? Wat weet je eigenlijk over hommels?

De route start en eindigt bij Natuurcentrum Veluwe aan de Groot Ginkelseweg in Ede. Daar kun je een rugzak lenen met benodigdheden die je nodig hebt tijdens de wandeling. Ook zit er een boekje met begeleidende tekst in. Er zijn geen kosten verbonden aan de Vlinderdas4kids wandelroute. Wel betaal je vooraf 10 euro borg voor het lenen van de rugzak. Als je na afloop van de wandeling de rugzak weer netjes met alle spullen inlevert, krijg je het bedrag weer terug.

De wandelroute is opgezet door studenten van de natuurgidsenopleiding van het IVN in samenwerking met het Natuurcentrum Veluwe. Het idee is om kinderen, en indirect ook volwassenen, op een speelse wijze kennis te laten maken met dit mooie stukje natuur. We willen kinderen enthousiast maken om naar buiten te gaan en te beleven wat er daar allemaal om hen heen gebeurt.

Dit ga je zien

1

Natuurcentrum Veluwe

Groot Ginkelseweg 2 a
6718 SL Ede
Natuurcentrum Veluwe
2

Natuurcentrum Veluwe

Groot Ginkelseweg 2 a
6718 SL Ede
Natuurcentrum Veluwe