Concours Hippique Bennekom

Elk jaar op Hemelvaartsdag vindt bij Kasteel Hoekelum het Concours Hippique plaats. Dit is een paardenfestijn met een gevarieerd programma. De organisatie is in handen van 'Vereeniging tot Bevordering der Paardenfokkerij in Gelderland'. Een hippisch concour, gelegen op een prachtige locatie met een unieke sfeer.

Traditioneel bestaat het programma uit de vaste onderdelen aangespannen sport en springen. Daarnaast zijn er wedstrijden met menners met marathonhindernissen en een Ride & Run voor mensen met een beperking. Ook zijn er meerdere activiteiten, demonstraties en clinics. Het Concours Hippique en het afwisselende programma biedt een dag paardensport voor de liefhebbers, de pro en voor het hele gezin.

Programma Concours Hippique

Concours Hippique is een paardenfestijn op nationaal niveau voor het hele gezin, voor de kenners en voor de liefhebbers. Geniet op Landgoed Hoekelum van een dag paardensport met een afwisselend programma.

Sinds 1898

Concours Hippique werd voor het eerst georganiseerd in 1898, op de Wageningse Berg. In dat jaar werd het gouden jubileum van de Afdeling Neder-Veluwe der Geldersch-Overijsselse Landbouwmaatschappij gevierd met een festijn waarbij het paard centraal stond.
Later verhuisde het event naar het landgoed rondom Kasteel Hoekelum. Dit was te danken aan de gastvrijheid van Baron van Wassenaer. Ook zijn dochter, de Baronesse van Wassenaer, zette deze traditie voort. In het testament van de familie staat opgenomen dat het concours elk jaar plaats moet vinden op het landgoed.
Met uitzondering van de jaren 1940-1945 heeft het concours jaarlijks plaatsgevonden. Later zijn daar door de uitbraak van mond- en klauwzeer, de vogelpest en corona nog enkele jaren overgeslagen. In 2024 vindt de 117e editie plaats.  

Meer paardrijden in de gemeente Ede?

De afwisselende natuur rondom Ede leent zich uitstekend om er met een paard op uit te gaan. Er is een groot netwerk van ruiterpaden met goede startlocaties en ruime parkeerplaatsen. Kijk ook eens naar de paardvriendelijke overnachtingslocaties of horecagelegenheden of bezoek een van de vele evenementen voor paardenliefhebbers. 

Bekijk hier tips & activiteiten!
Paardrijden in Ede