Hemelvaartsdag tips Ede

Wat is er met Hemelvaart te doen in Ede? Dit zijn de leukste activiteiten tijdens Hemelvaartsdag in Ede. 

Dauwtrappen in Ede

Traditiegetrouw staat dauwtrappen op het Hemelvaartsdag-programma. Zet de wekker lekker vroeg en verken zelf de vele fietspaden en -routes door de mooiste natuurgebieden van Ede. Ga je voor een relaxte rit of liever wat uitdaging op de MTB? Je kunt ook aansluiten bij één van de georganiseerde dauwtrap-fietstochten, bijvoorbeeld van Natuurcentrum Veluwe of STALL. 

En wist je dat je op deze dag tussen 6 en 8 uur ’s ochtends gratis Het Nationale Park De Hoge Veluwe mag betreden om dauw te trappen of om te genieten van een mooie wandeling. Maak je bezoek compleet met het afhalen van een lekker ontbijt bij het Park Paviljoen.

Naar de routes
Dauwtrappen Nationale Park de Hoge Veluwe

Concours Hippique

Op Hemelvaartsdag kun je weer genieten van het oudste, hippische evenement van Nederland: concours hippique in Bennekom. Op het prachtige Landgoed Heukelum zie je een Ride and Run op het terrein en door de bossen en vindt een samengestelde menwedstrijd plaats. En alles uiteraard onder het genot van shows, catering, gezelligheid en activiteiten met en voor kinderen. 

Meer informatie
Concours Hippique Bennekom - Bezoek Ede

Liever wandelen of paardrijden?

Een rondje uitkijktorens?

Of je nu voor dag en dauw opstaat of je vertrekt wat later op de dag... Deze uitkijktorens in Ede zijn sowieso een bezoekje waard.

Naar de uitkijktorens