Lange Afstandswandeling

Op zoek naar een wandeling voor de lange afstand? De natuur in en rondom Ede heeft ontzettend veel moois te bieden. Al wandelend ontdek je al dat moois pas echt goed. En wil je zoveel mogelijk zien van de omgeving van Ede? Dan is er eigenlijk niets beter dan een lange afstandswandeling (LAW).

Actieve wandelaars vinden op deze pagina de mooiste lange afstandswandelingen en -routes waar je uitgebreid kunt wandelen door de natuur. 

In Ede vind je 2 LAW-routes, 13 Trage Tochten en 11 Klompenpaden!

Trage Tochten in Ede

Naast LAW-routes vind je in gemeente Ede ook enkele Trage Tochten. Dit zijn natuurwandelingen die voor minimaal 70% over onverharde paden lopen en die ook zo min mogelijk over delen met fietspaden gaan. Daarnaast bieden de Trage Tochten een afwisselend landschap, bijvoorbeeld een mix van boerenland en natuur, en zijn ze goed bereikbaar met het Openbaar Vervoer.

De meeste routes bieden ook rustplaatsen voor onderweg in de vorm van horeca of bankjes. De naam Trage Tochten betekent dat je de tijd kunt nemen, even ontsnappen aan de dagelijkse hectiek en genieten van het landschap. 

Uitgelichte LAW routes

  • Trage Tocht Sysselt (12 km)

    Deze Trage Tocht neemt je mee langs de Sysselt, de Ederheide en Landgoed Kernhem. Je start in Ede Centrum en ontdekt afwisselend loofbos en een uitkijkpunt.

    Trage Tocht Sysselt (12 km)
  • Veluwe Zwerfpad Hoenderloo Otterlo (13 km)

    Deze tweede etappe van het Veluwe Zwerfpad heeft zijn start- en eindpunt binnen de hekken van Het Nationale Park de Hoge Veluwe. 

    Veluwe Zwerfpad Hoenderloo Otterlo (13 km)

Lange wandelroutes in Ede

Gezond de natuur in

De natuur in en wandelen maar! Wist je dat de oude Grieken al beschreven hoe heilzaam wandelen is? En dat het gezond is, weten we natuurlijk ook allemaal, maar wat heeft het nu écht voor voordelen? Bekijk hier de leukste feitjes en weetjes over wandelen in de natuur.

Wandel je fit
Wandelen in Ede Bos - Bezoek Ede

Wat is een lange afstandswandeling?

Een Lange Afstandswandeling (LAW) is een wandelroute van tenminste 150 kilometer. Alle LAW's zijn in beide richtingen bewegwijzerd met wit-rode markering. De lange afstandswandelingen zijn opgedeeld in verschillende etappes die je achter elkaar of in verschillende delen kunt wandelen.