Wandelen in de natuur

De mooiste paddenstoelenfoto

De herfst is de perfecte periode om de natuur in te trekken. De bladeren aan de bomen verkleuren en paddenstoelen schieten uit de grond. Wist je dat er in Nederland wel 4000 verschillende soorten paddenstoelen te vinden zijn? Niet alle paddenstoelen hebben een steel, een hoed en plaatjes. Ze komen in alle vormen en maten, zoals bollen of elfenbankjes. Ga je mee op zoek naar paddenstoelen in de natuur en heb je er een gevonden met en lichte of iets doorschijnende hoed? Probeer eens een foto vanaf de onderkant te maken, het doorvallende licht geeft heel bijzondere effecten!

Meer herfsttips in Ede

Vijf wandelweetjes

  • Wandelen door ruigere gebieden versterkt de spieren en botten in het bovenlichaam. Het is vooral goed voor je rug en benen aldus Libelle.
  • In de oudheid zei arts/wijsgeer Hippocrates het al: 'lopen is het beste medicijn'. En hij heeft gelijk: zowel voor je fysieke als mentale gezondheid, is wandelen een stap in de goede richting. 
  • Wandelen is goed voor het hele lichaam en geest! Je hart, bloedvaten, bloeddruk, cholesterol, botten en spieren, gewricht en geheugen gaan er allemaal op vooruit. En het belangrijkste: je humeur wordt er ook nog eens beter van aldus Gezondheidsnet.
  • Goed nieuws: wandelen is beter dan een intensieve work-out: je hoeft je niet elke dag in het zweet te werken om gezond te blijven. Als je een stukje gaat wandelen, op de juiste manier, dan brengt dit een hoop gezondheidsvoordelen mee volgens neuropsycholoog Erik Scherder.
  • Wandelen vergroot je wereld, verlaagt je bloeddruk, verbetert je conditie én is goed voor je weerstand. En wist je dat wandelen in de natuur je levenskwaliteit verbeterd? Lees de zeven redenen om te wandelen van A. Vogel hier.

Stiltewandeling op de Veluwe

Zoek je rust en ruimte en wil je graag mindful wandelen in de natuur? Maak dan deze prachtige wandeling bij Planken Wambuis door stille bossen en langs vlaktes. Echte stilte bestaat nog! En als je rustig wandelt kom je misschien wel een ree, hert of zwijn tegen. 

Meer over Planken Wambuis lees je hier

Bekijk de route
Planken Wambuis - BezoekEde