Wild tips voor kinderen

De herfst is hét seizoen om avontuurlijk zoek te gaan naar wild. Met een beetje geluk spot je misschien de Gelderse Big Five. Ga met de boswachter mee op pad en speur naar edelherten, reeën, zwijnen, vossen en moeflons. Hier vind je leukste wild tips voor kinderen. 

Spot de Big Five van Ede

Natuurvlogger Youri Jongkoen trekt de Edese natuur in. Dit keer vertelt hij over de Big 5 van Ede; welke soorten tot deze lijst behoren én hoe je ze zelf kunt spotten! Hoeveel kun jij er van je lijstje strepen? 

Meer tips om wild te spotten
Spot de Big Five van Ede met Youri Jongkoen
  • Spot de Big Five van Ede met Youri Jongkoen

Wildwandeling Oud-Reemst (1km)

Een perfecte rondwandeling voor kinderen! Deze wildwandeling gaat langs de akkers van Oud-Reemst en heeft halverwege een observatiepost waar je met een beetje geluk wild kunt spotten. Bovendien heeft deze route een aantal tussenstops waar je iets kunt doen. In de speelnatuur van OERRR kunnen kinderen lekker spelen in de natuur. Ook kun je speuren bij de wildobservatiepost, de wroetsporen van wilde zwijnen nagaan en een historische akker bezichtigen.

Bekijk de wandeling

Meer wildwandelingen voor kids

Kijkje onder de grond?

Het Museonder geeft een verrassende kijk op van alles wat er onder het aardoppervlak leeft en wat er vroeger huisde. Bij deze tentoonstelling gaat het steeds dieper en dieper de bodem in  om uiteindelijk te belanden in het middelpunt van de aarde. Neem een kijkje onder de grond en bekijk wat er allemaal leeft onder het aardoppervlak.

Meer info
Museonder - NP de Hoge Veluwe - BezoekEde