Ederveen

Vanaf 15 december zijn alle publiek toegankelijke locaties t/m 9 februari 2021 gesloten, dat geldt voor o.a. musea, theaters, bioscopen, zwembaden, sportscholen en bibliotheken (wel geopend voor afhaal). Niet-essentiële winkels hebben hun deuren moeten sluiten. Cafés en restaurants zijn nog steeds gesloten, maar diverse locaties bieden afhaalmaaltijden of bezorgen gerechten thuis. Hotels blijven open, maar mogen gasten geen eten serveren. 

Enkele locaties mogen wel openblijven, waaronder levensmiddelenwinkels, warenmarkten voor levensmiddelen, dierenspeciaalzaken, audiciëns en opticiëns, apotheken en drogisterijen, locaties voor reparatie en onderhoud van consumentenartikelen, winkels buiten voor kerstbomen en bloemenverkoop, e.d. Kijk voor de volledige lijst op de website van de Rijksoverheid.

Hieronder vind je het speciale Support Your Locals-aanbod van winkeliers en horecaondernemers in Ederveen. Check altijd het meest actuele aanbod op de website van de ondernemer.

Het dorp Ederveen ligt centraal tussen Renswoude, Lunteren, De Klomp en Veenendaal. 

Support your locals in Ederveen - Bekijk het speciale aanbod

Kasteel 'De Bruinhorst'

Kasteel 'De Bruinhorst' vormt het meest opvallende gebouw van Ederveen. Het ligt er prachtig bij op een iets hoger gelegen stuk land. Kasteel Bruynhorst is in 1879 gebouwd op de plaats van een ouder kasteel, dat waarschijnlijk halverweg de 19de eeuw is afgebroken. De naam Bruine Horst komt al in het verpondingsregister (belastingregister uit de vijftiende eeuw) van 1651 voor. Uit latere stukken blijkt dat dit huis in 1764 werd verkocht aan A.J. Baron Torck. In 1878 kwam het landgoed in handen van mevrouw S.E.Reiger-Fisler. Zij besloot tot het opgraven van de gracht en het bouwen van een ‘net’ buitenverblijf. Toen het huis in 1879 door de eigenaren werd betrokken liep het hele dorp uit. Bloemen werden aangeboden, een erepoort werd opgericht, muziek gespeeld en de dominee hield een welkomsttoespraak. Momenteel worden er samenkomsten gehouden van een kerkelijke stichting.

Meer over het kasteel

Evenementen in Ederveen

Zoek op de kaart