Bijzonder overnachten in Ede

Slapen op een bijzonder of uniek plekje tijdens een weekendje weg of vakantie in eigen land? Dat kan uitstekend in Ede. Wat dacht je van een overnachting in een yurt, een boomhut, een tiny house of slapen in een drakenei? Het kan allemaal. We geven je wat suggesties voor een bijzonder slaapadres in Ede.

 

Slapen in een Tiny House in Otterlo

In de tiny houses op EuroParcs De Zanding heb je alle luxe van thuis in een compacte smart home. Het vakantiepark ligt in Otterlo, midden op de Veluwe, waardoor het omgeven wordt door rust en ruimte. Tijdens een verblijf in een tiny house kun je gebruik maken van alle faciliteiten die het park te bieden heeft, waaronder wellnessfaciliteiten, een binnenzwembad, fietsverhuur en een natuurmeer met zandstrand.

Meer info

Slapen in een trekkershut bij De Mossel

Het is mogelijk om met een klein gezelschap in de Trekkershut bij Boerderij Mossel te logeren. Ideaal voor een overnachting tijdens een trektocht, of dit nu wandelend, fietsend of te paard is. Dit is de plek om de mooiste tochten in de omgeving te maken. Het interieur bestaat uit een 4-persoons stapelbed, een zitje met tafel, eenvoudig keukenblokje en een buitenzitje. Vanuit het raam is er een grote kans om kleine zwijntjes, reeën, vossen en eekhoorntjes te zien. Ook handig: ruiters kunnen hun paard in de naastgelegen wei of in de box laten overnachten.

Meer info

Bijzonder kamperen in Ede

Ede telt een flink aantal campings, maar echt bijzonder kamperen doe je hier: 

Slapen in een yurt

Slapen in een echte Mongoolse yurt aan de rand van het Wekeromse zand en de Goudsberg? Omringd door weilanden met koeien en paarden is het hier volop genieten. Koken kan in de Pipowagen, eten en drinken kan in de Indiaanse Tipi en ontspannen kan in de hottub.

 

Meer info

Slapen in een boomhut

De term boomhut doet dit 'Chalet op palen' eigenlijk tekort. Het chalet is uitgerust met slaapkamers, een badkamer, keuken, balkon en een tuin met meubilair. De accommodatie is gelegen op EuroParcs Resort De Wije Werelt in de bossen van Otterlo vlakbij de zandverstuiving Het Mosselsche Zand. 

Meer info

Dromen in een DrakenEi

Altijd al eens willen slapen in een echt DrakenEi midden op de Veluwe? Bij Camping 't Schinkel kan het! In het grote drakennest liggen enorme eieren waar je in kunt slapen. In het DrakenEi vind je een groot bed, geschikt voor 2 volwassenen en max. 2 kleine kinderen.

Meer info

Overnachten in een bijzonder hotel?

Ede telt een aantal bijzondere en opvallende hotels. Een paar tips: 

  • Wellnesshotel op de Veluwe

    Hotel de Sterrenberg in Otterlo ligt tegen het Nationale Park de Hoge Veluwe en biedt fijne wellnessfaciliteiten aan. Ook het bijbehorende Restaurant Cèpes (Bib Gourmand!) is een bezoek waard. 

    Wellnesshotel op de Veluwe
  • Award-winning Themasuites

    Bij De Reehorst kun je overnachten in een van de 12 themasuites, bekroond met de award 'Mooiste Suites van Nederland'! 

    Award-winning Themasuites